• Pratite nas na:
21. rujan 2018.

Kriek: HR u Hrvatskoj me podsjeća na rimskog boga Janusa

- Kada govorimo o uspjehu, on je potpuno individualan. On može biti određen onime što mislimo da društvo od nas zahtijeva, ali i onime što sami od sebe zahtijevamo. No, u svojoj suštini uspjeh dolazi iznutra – glasi poruka koju je Drikus Kriek prenio okupljenima na predavanju pod nazivom Uspjeh: Uloga HR-a u vođenju uspješne karijere u organizaciji IEDC – Poslovne škole Bled.

Kriek je prodekan za pedagogiju i direktor doktorskih studija na IEDC-u, a u svom se predavanju osvrnuo na elekmente koji određuju uspjeh, kao i na to kako HR može pomoći zaposlenicima pri razvijanju uspješne karijere.

>>>VIDEO – Drikus Kriek: Timovi u poslovnom svijetu dobivaju nov život

Istaknuo je da svaka osoba individualno mora otkriti da je uspjeh povezan s ljudskom osobnošću, te dostignućima za koja smatraju da je potrebno ostvariti kako bi ispunili vlastite zahtjeve, ali put ka uspjehu istovremeno mora predstavljati ono što nas ispunjava.

- Uspjeh nekad predstavlja užitak, nekad obavezu, no zapravo se uspjeh nalazi na sredini ta dva pojma i zato je stvaranje uspjeha je cilj kojemu moramo biti aktivno predani, pogotovo kada je riječ o uspjehu u karijeri. Uloga HR-a u tome svemu jest stvaranje prostora u kojemu će zaposlenici dobiti priliku biti ono što žele, objašnjava Kriek.

Kriek je poznat kao stručnjak za vođenje timova, a do sad je surađivao s brojnim hrvatskim firmama među kojima su Podravka, Ericsson i Kraš.

>>>Jose Santos demonstrirao kako ugrabiti globalni talent za stvaranje lokalnih lidera

- HR u Hrvatskoj me podsjeća na rimskog boga Janusa koji može gledati na jednu i drugu stranu istovremeno, a ponekad ima nasmiješeno, a ponekad tužno lice. Mislim da se područje HR-a u Hrvatskoj nalazi negdje između ta dva lica. Događaju se stvari koje se ljudima sviđaju i za koje smatraju da ih vode ka uspjehu, no istovremeno se događaju stvari koje ih usporavaju zbog čega dobivaju dojam da HR ne brine o njima koliko bi trebao zbog čega ne mogu pronaći smisao na poslu. Treba uzeti u obzir da ljudi uvijek traže smisao stoga ako ga ne mogu pronaći na radnom mjestu tražit će ga negdje drugdje, objasnio je Kriek.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]