Aktualno
StoryEditor

Kriptovalute: DA Power Play zaključio prvi ICO u Hrvatskoj, prikupio 2,6 milijuna dolara

28. Rujan 2017.

Financijsko-tehnološki startup za automatizaciju trgovanja digitalnim valutama Digital Assets Power Play (DA Power Play) zaključio je prvi uspješni ICO (Initial Coin Offering) u Hrvatskoj postavši najuspješnija crowdfunding kampanja u hrvatskoj povijesti, izvijestili su u četvrtak iz tog startupa.

"U samo šest dana startup je prešao minimalnu kapitalizaciju od 2,1 milijuna američkih dolara i prikupio ukupno 2,6 milijuna dolara, odnosno 8,479 jedinica valute pod nazivom Ether, u sklopu mrežnog protokola Ethereum. Sredstva će biti iskorištena za nastavak razvoja i daljnje unapređenje platforme koja će biti puštena u rad u roku od šest mjeseci", kažu iz DA Power Play-a.

>>>Buterin: Ethereum će moći parirati Visi za par godina

Iza prvog hrvatskog ICO-a stoje osnivači tog startupa Matej Ujević, Nikola Jokić, Saša Hunjak i Milovan Pasini, koji poručuju kako žele da trgovina kripto valutama bude jednostavna i dostupna svima.

‘Demokratizirani Wall Street‘

Za platforma DA Power Play smatraju da će "pomoći stvoriti demokratizirani Wall Street, ali i revoluciju u trgovanju kriptovalutama.

Prvi hrvatski ICO počeo je s prikupljanjem sredstava 19. rujna, nakon dva dana pretprodaje slijedila je petodnevna javna faza prodaje, pri čemu je minimalni cilj crowdfundinga bio 2,1 milijun američkih dolara (8,236 u valuti Ether), dok su najviša očekivanja u kapitalizaciji bila postavljena na 5,1 milijun dolara ili 20,000 Ethera za 25 posto tokena.

>>>Bitcoin prebrodio ‘egzistencijalnu krizu’ i prvi puta probio granicu od 5.000 dolara

DPP tokeni su novostvorena kripto valuta koja će se koristiti za stvaranje distribuirane ekonomije između zainteresirani stranaka na globalnoj platformi, uključujući, ali ne ograničavajući se na, hedge fondove, upravitelje imovine, trgovce, razvojne programere i investitore.

Jedan od osnovnih ciljeva DA Power Playja je pružiti platformu koja će biti dostupna svima i u svakom trenutku, na svim mobilnim i desktop uređajima, uz pružanje korisnicima povijesnih i trenutnih podataka s 20-ak svjetskih burzi, kao i tehničke pokazatelje, integrirajući ostale podatke poput feedova vijesti, društvene feedove i kretanje tržišta.

16. travanj 2024 05:42