Aktualno
StoryEditor

Kroz program Zaželi u Sisku se zapošljava 80 žena

12. Srpanj 2018.

Devet sisačkih udruga civilnog društva konkuriralo je svojim projektnim prijedlozima za sredstva Europskog socijalnog fonda kroz program "Zaželi" za zapošljavanje žena, dosad su prihvaćena tri projekta u vrijednosti 5,5 milijuna kuna, kojima će se zaposliti dvadesetak žena, a prihvaćanjem ostalih projekata zaposlit će se njih 80.

>>>Ministar Pavić uručio 55 ugovora za poticanje zapošljavanja

Gradsko društvo Crvenog križa nositelj je projekta "Okreni pedalu, pokreni promjenu", kojim se zapošljava šest žena. Po riječima voditelja projekta Miroslava Čavića, za projekt je odobreno 1,5 milijuna kuna, zaposlene će žene pružati pomoć starijima i nemoćnim osobama u njihovim domovima, a za te će potrebe koristiti bicikle. Programom je predviđeno pružanje pomoći za 60 korisnika.

Deset je žena zaposleno kroz sličan projekt "Žena - želim edukacijom nastaviti aktivno", čiji je nositelj građanska inicijativa "Moj grad Sisak", a za njega je odobreno 1,9 milijuna kuna. Riječ je o nezaposlenim ženama starijim od 50 godina s osnovnom naobrazbom, a dvije su i invalidi, koje nisu imale izgleda za zaposlenje. I one će 27 mjeseci, koliko traje projekt, pružati pomoć starijim osobama na području Siska i Donje Posavine.

Partneri udrugama u provođenju projekata su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb u Sisku i Grad Sisak, koji za pojedine projekte osigurava dodatna sredstva.

>>>28 milijuna kuna za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Prilikom predstavljanja projekata zamjenik sisačke gradonačelnice Marko Krička rekao je kako je zadnjih mjeseci bilo puno dezinformacija i laži da se Grad ne uključuje u projekt.

"Mi u gradskoj upravi s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček na čelu imamo potpuno drukčiji pristup razvoju civilnog sektora, odnosno potičemo druge da se prijavljuju za projekte. Nije nam želja da mi upravljamo civilnim sektorom, nego ga potičemo da sam pronalazi svoje aktivnosti", rekao je Krička.

15. travanj 2024 06:11