24. svibanj 2018.

Krstičević isprobao F-16: Kupili smo moćne zrakoplove

https://www.youtube.com/watch?v=KR36CVetYd0

Ministar obrane Damir Krstičević letio je u zrakoplovu F-16 tijekom svoga posjeta Americi i izjavio kako je Hrvatska ispravno odlučila da kupi te letjelice jer se radi o ‘zaista moćnim zrakoplovima‘.

Krstičević je u posjetu Nacionalnoj gardi Minnesote koja je za njega organizirala let zrakopolovm F-16.

>>>Krstičević: Hrvatska će do 2022. imati dvanaest novih borbenih zrakoplova

‘Čast mi je što sam kao ministar obrane imao priliku letjeti u američkom avionu F-16 koji je zaista moćan zrakoplov. Ovaj let potvrdio je kako je Hrvatska donijela najbolju odluku o nabavi višenamjenskog borbenog aviona F-16, koji će biti jamac stabilnosti i sigurnosti Republike Hrvatske zauvijek‘, poručio je ministar Krstičević po priopćenju MORH-a.

Krstičević je SAD-u, ‘najvažnijem strateškom partneru Hrvatske‘ na inicijativi i odobrenju za let.

>>>Krstičević predstavio hrvatski sustav domovinske sigurnosti prvi put u SAD-u

‘Također, zahvaljujem pilotu koji je izveo sjajan let i pružio mi nevjerojatno iskustvo. Drago mi je što imao priliku vidjeti Ameriku iz kabine F-16. Sada potpuno razumijem nestrpljenje naših pilota da sjednu u kokpite naših F-16, to je izuzetno iskustvo i novo poglavlje za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo‘, istaknuo je Krstičević.

Zapovjednik Nacionalne garde Minnesote general bojnik Jon Jensen istaknuo je kako su ovim letom Amerikanci željeli smo ministru Krstičeviću i Hrvatskoj pokazati sposobnosti F-16 zrakoplova.

>>>Krstičević se sastao sa suradnicom Jima Mattisa, pohvaljena hrvatska kupnja F-16 Barak

‘Drago nam je što je Hrvatska izabrala F-16, želim vam dobrodošlicu u klub korisnika F-16. Kao članica NATO-a uvijek ćemo poduprijeti Republiku Hrvatsku i hrvatsku vojsku‘, kazao je Jensen.

Prije nego što je posjetio Minnesotu, s čijom Nacionalnom gardom hrvatska vojak godinama blisko surađuje, Krstičević je primljen u u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a.