Aktualno
StoryEditor

Kuščević: Novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa donijet će Sabor, a ne Josipa Rimac

16. Ožujak 2018.

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je u petak da će novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa donijeti Hrvatski sabor, a ne sadašnja državna tajnica u njegovu ministarstvu Josipa Rimac koja je na čelu radne skupine za izradu prijedloga zakona, a protiv koje se vodi postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

- Josipa Rimac koordinira rad skupine koja je sastavljena od stručnjaka iz akademske zajednice, iz resornih ministarstava a članica tog radnog tima bila je i bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković. Na njima je da naprave prijedlog novog zakona. Zakon će usvojiti Hrvatski sabor, a ne Rimac niti itko drugi, rekao je Kuščević.

>>>Kuščević: Suradnja kažnjene Rimac s osobom koja ju je kaznila ‘dobra kombinacija’

Novinari su ga, naime, nakon svečanosti završetka projekta ‘Razvoj i implementacija IT sustava za nadzor Zakona o općem upravnom postupku (ZUP)‘ pitali kako komentira da se na čelu skupine za izradu prijedloga novog zakona nalazi Josipa Rimac koja je prekršila Zakon o sprječavanju sukoba interesa zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje.

Kuščević ističe da će novi zakon doprinijeti smanjivanju mogućnosti privatnog utjecaja i privatnog sukoba interesa kod osoba koje obnašaju javnu dužnost.

>>>Grbin: Je li normalno da je Rimac čelnica radne skupine za Zakon o sprečavanju sukoba interesa?

Na konstataciju kako je Dalija Orešković izjavila da neće ostati u toj radnoj skupini, ministar uprave rekao je da je ona nekoliko mjeseci bila član te radne skupine i sudjelovala na nekoliko sastanaka u Ministarstvu uprave na izradi tog novog zakona.

- Da li ona želi dalje surađivati ili ne, to je njezina stvar, poručio je.

23. travanj 2024 19:38