Aktualno
StoryEditor

Kuščević: Savjetnike u Agrokoru plaćaju vjerovnici, nema sukoba interesa

17. Svibanj 2018.

Ministar uprave Lovro Kuščević kazao je u četvrtak da u objavljenim mailovima tzv. skupine "Borg" koja je radila na lex Agrokoru i na restrukturiranju te kompanije nema sukoba interesa te da savjetnike u restrukturiranju Agrokora plaćaju vjerovnici.

Za objavu novih mailova tzv "skupine Borg" u kojima stoji da se predsjednik Vlade Andrej Plenković sastajao s tom grupom Kuščević je rekao kako je najvažniji cilj da se restrukturiranje Agrokora dovrši i zadrže radna mjesta i proizvođači.

>>>Koalicija ističe važnost nagodbe u Agrokoru, DORH i MUP provode izvide o aferi Hotmail

- Koliko mi je poznato sve savjetnike plaćaju privatnici, dakle vjerovnici Agrokora, rekao je i dodao da državu to nije koštalo ni jedne lipe. Prema tome sukoba interesa ja tu doista ne vidim, zaključio je.

Upitan je li to moralno ako je država birala savjetnike, odgovorio je da je to učinilo vjerovničko vijeće, a to su suvlasnici Agrokora i to je privatni novac i kapital.

>>>Uskok preuzima slučaj protiv grupe Borg i Martine Dalić

- Oni su sami po svom nahođenju izabrali savjetnike koje su platili iz svog novca, rekao je.

Kuščević je kazao kako izvanrednog povjerenika nije izabrala Vlada, već Trgovački sud koji je neovisno tijelo, a on je odabrao savjetnike koji su plaćeni privatnim novcem, od tvrtke, od vjerovnika.

16. travanj 2024 21:25