Aktualno
StoryEditor

Lani porasli prihodi Termi Olimia i Termi Tuhelj, u 2018. planiraju nove investicije

06. Ožujak 2018.

Slovenske Terme Olimia i hrvatske Terme Tuhelj, koje su u vlasništvu Olimije, prošle su godine ostvarile porast prihoda i broja noćenja, a nastavak pozitivnih trendova očekuju i ove godine uz nove investicije, istaknuto je u ponedjeljak na konferenciji za medije tih tvrtki u slovenskom Podčetrteku.

Poslovodstvo Termi Olimia i Terma Tuhelj iznijelo je podatke da su u 2017. u Olimiji ostvarili oko 20 milijuna eura prihoda ili 6 posto više nego u 2016., dok su prihodi Termi Tuhelj porasli 14 posto, na gotovo 8 milijuna eura.

>>>Razvoj ‘turizma bez granica’: Nove investicije Terma Tuhelj i Terma Olimia

Najveći dio prihoda u Olimiji ostvaren je od pansionskih usluga u smještajnim kapacitetima, u kojima su u 2017. imali gotovo 330 tisuća noćenja ili 2 posto više nego u 2016.

"Porast noćenja je i važniji kada se zna da smo prošle godine počeli realizaciju jedne od najvećih investicija u slovenskom turizmu u izgradnju i obnovu Wellness centra Termalija u Termama Olimia, a na svim smo tržištima lani uspjeli i cijene u prosjeku za više od 5 posto“, rečeno je na konferenciji.

U Termama Tuhelj za 14 postotno porast prihoda najviše je zaslužan porast broja noćenja, od 12,5 posto, na više od 120 tisuća, kao i više od 160 tisuća kupaća na vanjskim i unutarnjim bazenima u 2017.

>>>Terme Tuhelj u prva dva mjeseca ove godine među top deset destinacija u Hrvatskoj

Na konferenciji za medije direktor obiju termi Florjan Vasle kazao je da su lani ostvarili i dobit, no da uoči sjednice Nadzornog odbora ne može objaviti koliko ona iznosi.

Na konferenciji za medije predstavljen je i novoobnovljeni svijet vodenih doživljaja u Termama Olimia, tzv. Termalija Family Fun, koji nudi niz, kako su kazali, neviđenih sadržaja i vodenih avantura za cijelu obitelj.

Time su u Olimiji završili prvi dio ulaganja, koji se nastavlja u ožujku s obnovom i potpunim renoviranjem wellness centra Termalija Relax, čije se otvorenje planira za lipanj ove godine, i čime će završiti opsežnu obnovu u Olimiji u što su uložili više od 10 milijuna eura.

Očekuju da će nove investicije donijeti i još bolju posjećenost terma, a osim u tu obnovu u Olimiji ove godine planiraju i redovne investicije u održavanje te u obnovu Termalnog parka Aqualuna, dok je u Termama Tuhelj za ovu godinu u planu postavljanje novih adrenalinskih tobogana na vanjskim bazenima.

20. travanj 2024 17:41