Aktualno
StoryEditor

Lenovo zaključilo tromjesečje s rastom dobiti na 77 milijuna dolara

17. Kolovoz 2018.

Kineski proizvođač računala grupa Lenovo izvijestio je u četvrtak da je prvo fiskalno tromjesečje zaključio s dobiti zahvaljujući naglom skoku prihoda i dobrim rezultatima u poslovanju s osobnim računalima.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s lipnjem kineska je kompanija poslovala s neto dobiti od 77 milijuna dolara. U istom razdoblju prošle godine zabilježili su neto gubitak 72,3 milijuna dolara, pritisnuti većim troškovima zbog nestašice komponenti.

>>>Lenovo zaključilo fiskalnu godinu s najvećim gubitkom od 2009.

Prihodi su na razini grupe poskočili 19 posto, na 11,91 milijardu dolara, bilježeći dvoznamenkastu stopu rasta drugo tromjesečje zaredom.

- Grupa je i dalje uvjerena da će postizati dobre rezultate u poslovanju s osobnim računalima i cilja veći rast prihoda u odnosu na tržište u cjelini, vodeći istodobno računa o očuvanju profitabilnosti, izjavio je predsjednik uprave Yang Yuanqing.

U kineskoj kompaniji ističu također da su u odjelu mobilnih uređaja smanjili troškove poslovanja, za više od 100 milijuna dolara, prilagodili portfelj proizvoda i fokusirali se na tržišta na kojima mogu profitabilno poslovati.

18. travanj 2024 03:33