23. ožujak 2017.

Lider invest - Izbor najboljih proizvodnih investicija u Hrvatskoj počinje 4. travnja u Bjelovaru

Prva postaja Lider invest turneje ove godine je Bjelovar. U prostorijama bjelovarske Hrvatske gospodarske komore, 4. travnja održat će se prvi od četiri ovogodišnja investicijska foruma koji za cilj imaju promicanje proizvodnih investicija u Hrvatskoj. Sve kako bismo najbolje krajem listopada i nagradili.

>>>Otvoren natječaj za odabir najboljih proizvodnih investicija

Na manifestaciji, koju će otvoriti župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, ravnatelj državnog zavoda za statistiku Marko Krištof okupljenim poduzetnicima i predstavnicima vlasti predstavit će regionalnu i sektorsku analizu investicija u Hrvatskoj.

O samom projektu Lider invest  - izboru najboljih proizvodnih investicija u Hrvatskoj, za čiju je nominaciju natječaj otvoren 15. ožujka i traje do 15. srpnja, govorit će predsjednik stručnog odbora Lider investa Mladen Vedriš.

Na natječaj, za koji obrazac možete preuzeti na linku, mogu se javiti tvrtke s investicijama koje su s proizvodnjom krenule u periodu od 31.12.2014. i 1.1.2017. godine.

Kriteriji odabira:

  • udio izvoza
  • broj novootvorenih radnih mjesta
  • suvremenost tehnologije
  • stručni odbor će vrednovati investicije i prema prihodu po zaposlenom, udjelu domaćeg materijala, procjeni stupnja dodane vrijednosti i stupnju finalizacije proizvoda te utjecaju na okolinu – održivosti.

Na manifestaciji u Bjelovaru održat će se i okrugli stol na kojemu će o tome kako stvoriti poticajno investicijsko okruženje i pokrenuti novu investiciju govoriti: direktorica financija Koestlina Dora Čepelja, član Uprave Gale Jakov Ćorić direktor Ensa Đuro Juretić, direktor Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije Mario Ferić i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec.

Za više informacija o projektu Lider invest, posjetite službene stranice, a za sva pitanja javite nam se na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

INVESTICIJSKI FORUM SJEVEROZAPADNE HRVATSKE, 4. TRAVNJA 2017., BJELOVAR (HGK – Petra Preradovića 4, Bjelovar)

PROGRAM

9:30 – 10:00 Registracija

10:00 – 10:20 Pozdravni govori

Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera i član stručnog odbora Lider investa

Jakov Ćorić, predsjednik HGK-ŽK Bjelovar

Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije

10:20 – 10:40 Regionalna i sektorska analiza investicija u Hrvatskoj

Marko Krištof, ravnatelj Državnog zavoda za statistiku

10:40 – 11:00 Predstavljanje projekta Lider invest

Mladen Vedriš, predsjednik stručnog odbora Lider investa

11:00 – 12:00 Okrugli stol: Kako stvoriti poticajno investicijsko okruženje i pokrenuti novu proizvodnu investiciju

Dora Čepelja, direktor financija Koestlin d.d. Jakov Ćorić, član Uprave Gala d.o.o. Đuro Juretić , direktor Enso d.o.o.

Zdenko Lucić, ravnatelj Agencije za investicije i konukrentnost Mario Ferić, direktor Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije Antun Korušec, gradonačelnik Bjelovara (tbc)

12:00 Druženje uz osvježenje

Ulaz na manifestaciju ne naplaćuje se, ali se potrebno najaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.