Aktualno
StoryEditor

Lider invest: Otvoren natječaj za odabir najboljih proizvodnih investicija

15. Ožujak 2017.
Piše:
Biljana Starčić

Nakon uspješne prve sezone u kojoj smo prvi u Hrvatskoj izabrali i nagradili najbolje proizvodne investicije, Lider invest ide dalje: natječaj za odabir najboljih proizvodnih investicija otvoren je 15. ožujka i traje do 15. srpnja. Nominirati se mogu sve investicije koje su s proizvodnjom počele od 1. siječnja 2014. do 1. siječnja 2017. Najbolje će izabrati stručni odbor na čelu s prof. dr. sc. Mladenom Vedrišem, u kojemu su i Tomislav Radoš (HGK), Vedrana Jelušić Kašić (EBRD), Slavko Krajcar (FER), Zdenko Adrović (HUB), Zdenko Lucić (AIK) te Mladen Fogec (Udruženje stranih ulagača u Hrvatskoj). Kao i lani, u izboru će se voditi kriterijima koji se odnose na udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta te suvremenost tehnologije.

Nakon uspješne prve godine Lider invest ide dalje. I ove godine bira i nagrađuje najbolje ulagače. Natječaj za odabir najboljih proizvodnih investicija otvoren je 15. ožujka i traje do 15. srpnja. Nominirati se mogu sve investicije u kojima je proizvodnja počela od 1. siječnja 2014. do 1. siječnja 2017.

Poticajna klima

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom na roadshowu u četiri grada diljem Hrvatske, Bjelovaru (4. travnja), Slavonskom Brodu (9. svibnja), Puli (25. svibnja) i Zadru (30. svibnja), i dalje ćemo promicati i ohrabrivati sve one koji su krenuli u investicije. Sve kako bismo na završnoj manifestaciji potkraj listopada i nagradili najbolje. A procjene su optimistične.

>>>Stručnom odboru Lider investa pridružili se predsjednik Uprave Siemensa Mladen Fogec i ravnatelj AIK-a Zdenko Lucić

- Trenutačnu investicijsku klimu u Hrvatskoj opisali bismo kao dobru i poticajnu. Mnogo je pozitivnog već napravljeno, ali se i dalje kontinuirano radi na unaprjeđivanju investicijske i poslovne klime. Kad govorimo o poslovnoj klimi, možda je najbolje da se osvrnemo na neovisni izvor i rang-listu Svjetske banke Doing business koja mjeri lakoću poslovanja u 190 zemalja svijeta, a gdje je Hrvatska proteklih godina pokazala velik napredak vezan uz uvjete poslovanja te se aktivno radi na daljnjem poboljšanju - kaže ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost i član stručnog odbora Lider investa Zdenko Lucić, koji ove godine očekuje širenje pozitivnih i uspješnih primjera investicija koje su se realizirale u Hrvatskoj.

Lani su trijumfirali JGL, AD Plastik, Kostel promet i Sobočan interijeri, posebne nagrade stručnog odbora dobili su Rimac Automobili i Tankerska Next Generation (TNG), a priznanja za poseban doprinos u segmentima izvoza, ekologije i novozaposlenih dodijeljena su tvrtkama Press Glass, OMCO Croatia, Kralj metala kovnica i Kralj metala alati te Inoxmont-VS.

[caption id="attachment_262742" align="alignright" width="300"] Službeno je vozilo Lider investa Hyundai i40[/caption]

Važne poruke

- Lider invest prenio je dvije vrlo važne poruke: da u Hrvatskoj ima investicija i da se one svakodnevno događaju. Druga vrlo važna poruka koju je Lider invest odaslao jest činjenica da se u Hrvatskoj može vrlo uspješno poslovati. To prije svega potvrđuju i sami dobitnici nagrada, koji većinu svoje proizvodnje izvoze na strana tržišta i zapošljavaju znatan broj ljudi u Hrvatskoj – zaključuje Lucić.

Kao i lani, nagrade dodjeljujemo u kategorijama: 100% Lider invest velika investicija (vrijednosti veće od 150 milijuna kuna), 100% Lider invest srednja investicija (više od 10 i manje od 150 milijuna kuna) i 100 % Lider invest mala investicija (vrijednost manja od 10 milijuna kuna).

Osim toga, dodijelit će se i Special Lider invest – posebna nagrada stručnog odbora, Export Lider invest za investiciju koja je najviše pridonijela izvozu, Employee Lider invest za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju te Eco Lider invest za investiciju koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša.

Formular za prijavu investicija potražite na službenoj stranici projekta, a za sva pitanja obratite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Sretno!

23. travanj 2024 21:52