Aktualno
StoryEditor

Lider Invest predstavljen i u Zagrebu

03. Lipanj 2016.

Lider Invest, došao je do svoje posljednje stanice. Tako se ovim trenucima u prostorijama Hrvatske Gospodarske Komore održava Investicijski forum grada Zagreba i središnje Hrvatske, gdje je taj projekt nakon Varaždina, Splita, Osijeka i Rijeke konačno predstavljen i  glavnom hrvatskom gradu.

- Čini mi se da je ovaj Liderov road show bio puno uspješniji nego onaj od prije par dana – duhovito je primijetio Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera na samom otvorenju manifestacije. Šajatović je i dodao kako se turneja po Hrvatskoj pokazala izuzetno korisnom, budući da su se  sudionici vratili bogatiji za niz saznanja o poduzetništvu i investicijama koje se zbivaju u cijeloj Hrvatskoj, ali se i pobliže upoznali s njihovim problemima.

Tomislav Radoš, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore pohvalio je Liderovu inicijativu, te napomenuo kako je sada vrijeme da se počne pričati  o pravim investicijama, onim industrijskim, Komora, tvrdi Radoš, na tome puno radi.

- Zagrebačka županija  će uvijek podržavati investicije, no želio bih istaknuti da nismo zadovoljni s brojem investicija, premda moramo biti svjesni kako je takva situacija trenutno svugdje u Europi – izjavio je Damir Fašaić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije.

Fašaić je kao uspješne investicije u Zagrebačkoj županiji istaknuo logistiku RALU, pa Plivu, te zagrebačku poduzetničku zonu.

- Nadam se da će ovo okupljanje iznjedriti zajedničkim zaključcima koje onda možemo zajednički predočiti onima koji donose odluku. Vjerujem da će pobijediti razum – smatra Mirka Jozić, pročelnica Ureda za gospodarstvo, rad i  poduzetništvo Grada Zagreba.

Dodjela nagrada bit će 19. listopada 2016. u Zagrebu, a osim  nagrade 100% Lider Invest – za veliku investiciju, veću od 100.000.001 kune, srednju, investiciju između 10.000.000 kune i 100.000.000 kuna, te malu investiciju manju od 10.000.000 kuna, i Specijal Lider Invest posebne nagrade stručnog odbora, bit će podijeljena i priznanja za poseban doprinos: Export Lider invest, investicija koja je najviše pridonijela izvozu, Employee Lider Invest, investicija koja je najviše pridonijela zapošljavanju, ECO Lider Invest, investicija koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša.

Liderovi partneri u projektu LIDER invest su Hrvatska gospodarska komora i tvrtka Bisnode.

 

24. travanj 2024 18:39