Aktualno
StoryEditor

Lidl lani u Hrvatsku direktno uvezao robe za 1,9 milijardi kuna, KTC za 6 milijuna

02. Rujan 2018.

Lidl je prošle godine u Hrvatsku direktno uvezao robe u vrijednosti od 1,91 milijardi kuna, Spar 542,1 milijun, Kaufland 739,1, Tommy 218,9, NTL  165,4, a KTC  5,88 milijuna kuna. Konzum nije podnio financijsko izvješće, dok Plodine i Studenac nisu iskazali stavku o uvozu, kažu FINA-ine statistike, a prenosi Večernji.

>>>Uvoz u prva četiri mjeseca rastao 5,6 posto, izvoz 1 posto

Što se tiče udjela hrvatskih proizvoda u ovim najvećim trgovačkim lancima, iz Spara Hrvatska kažu kako s Interspar hipermarketima imaju najveće formate trgovina pa samim time i najviše proizvoda, a udio domaćih dobavljača u prehrambenom dijelu čini visokih 77 posto. Navode primjer Podravke čijih je čak 530 proizvoda na Sparovim policama te dodaju da robu nabavljaju od više od 400 domaćih dobavljača.

U Konzumu proizvodi domaće proizvodnje sudjeluju s više od 75 posto, a u kategorijama kao što su voće i povrće, meso te pekarski proizvodi i više od 80 posto.

>>>Liderova konferencija – Drakulić: Izvoz premašio 20% ukupnih prihoda u gospodarstvu

Lidl od domaćih dobavljača nabavlja 90 posto voća i povrća, ovisno o sezonskoj dostupnosti, i 50 posto pekarskih proizvoda. Iz Kauflanda se hvale s 80 posto hrvatskih dobavljača u prehrambenom dijelu i 75 posto u ukupnom asortimanu.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

02. svibanj 2024 02:02