Aktualno
StoryEditor

Liječnik prodao imovinu i otišao živjeti u šumu u Istri

19. Kolovoz 2018.

- Čovjek mora imati neki cilj. Mnogi ne žive vrijednosti koje kažu su im bitne. Moraš jednom stati i upitati se što ti je doista bitno, kaže Markus Gollmann.

On je ostavio posao, prodao imovinu i kupio parcelu u Istri gdje je postavio svoju mobilnu kućicu u kojoj živi. Njegova je ljetna rezidencija šator.

Gollmann je inače Nijemac i ugledni liječnik koji je razočaran suvremenom medicinom odlučio živjeti ljepši, jednostavniji život u prirodi.

>>>Meditacija: Čarolije prirode dotaknute ljudskom rukom

- Počeo sam putovati svijetom i tragati gdje bih mogao živjeti u prirodi, okružen ljudima koji misle slično. Prvo sam to mjesto tražio u Njemačkoj, potom u Portugalu, Švicarskoj, Paragvaju..., priča u intervjuu za Jutarnji.

Na kraju se smjetio u Istru, blizu mjesta Bale, gdje odnedavno živi i želi imati premakulturni vrt.

Sve više je posvećen alternativnom sistemu liječenja tzv. terapiji boli (Schmerztherapie), sistemu liječenja koje je osmislio Nijemac Roland Liebscher-Bracht. “Većina boli dolazi od silne napetosti mišića koja pritišće i kosti. Na tijelu je identificirao 72 točke koje, ovisno o mjestu boli, pritiskanjem uklanjaju bol. Cilj mi je tretmane ne naplaćivati, nego napraviti tako da mi ljudi daju onoliko koliko misle da mogu i trebaju, mogu platiti i u hrani, nekom drugom proizvodu koji možda oni rade, a ne u novcu.” Schmerztherapie odnedavno je prijavio da može raditi i u Hrvatskoj.

19. travanj 2024 01:51