07. ožujak 2019.

#LikeABosch: Bosch pokreće globalnu imidž-kampanju za internet stvari

https://www.youtube.com/watch?v=v2kV6pgJxuo

Like a Bosch‘ reklamni je slogan nove globalne imidž-kampanje koju je taj dobavljač tehnologije i usluga pokrenuo na sajmu CES u Las Vegasu, najvećemu svjetskom sajmu komercijalne elektronike. Cilj je kampanje prenijeti poruku da je Bosch vodeći pružatelj povezanih proizvoda i usluga. Kampanja se temelji na hip-hop videozapisu u kojem je protagonist snalažljivi korisnik interneta stvari. Bosch ulazi na nov teritorij s kampanjom ‘Like a Bosch‘; izrazito različit pristup i ton označavaju odstupanje od politike tvrtke osnovane 1886.

Kampanja se temelji na hip-hop videozapisu u kojem je protagonist snalažljivi korisnik interneta stvari koji uvijek ima sve pod kontrolom zahvaljujući povezanim rješenjima iz Boscha. S pametnim telefonom u ruci upravlja svojim automobilom, kosilicom ili aparatom za kavu… upravlja stvarima ‘like a Bosch‘

Taj potez temelji se na velikom broju novonastalih videozapisa i memova-sličica s porukom ‘like a boss‘ (‘poput šefa‘) koji su postali viralni na internetu te privukli desetke milijuna klikova. U tim su videozapisima protagonisti obični ljudi koji izvode bizarne pothvate ili impresivne atletske pothvate ili se pak spretno izvlače iz neprilika. Boscheva korporativna kampanja ‘Like a Bosch‘ mijenja nekoliko slova poruke kako bi osvježila taj internetski fenomen. Mladić u Boschevu videozapisu uvijek ima sve pod kontrolom zahvaljujući povezanim rješenjima iz Boscha. S pametnim telefonom u ruci odlično, pametno i samouvjereno upravlja svojim automobilom, kosilicom ili aparatom za kavu – upravlja stvarima ‘like a Bosch‘ (engl. poput Boscha).

Jasna poruka

– Odlučili smo se nadovezati na globalnu internetsku senzaciju te smo je ponovno interpretirali s humorističnom notom. Kad se radi o internetu stvari, svi putovi vode u Bosch. To je jasna poruka ove kampanje – rekao je Boris Dolkhani, brend-menadžer u Boschu.

Tvrtkin je cilj potaknuti viralni pokret IoT-a širenjem te poruke svim relevantnim komunikacijskim kanalima kako bi se dosegnula masovna publika. Bosch računa na svojih 400.000 ili više zaposlenika da prošire riječ o pokretu označavanjem tih videozapisa sa ‘sviđa mi se‘ i njihovim dijeljenjem. Daljnji videozapisi s proizvodima iz dviju domena IoT-a, povezane mobilnosti i povezanog života, pojavit će se kasnije tijekom godine. Imidž-kampanja koju je osmislila reklamna agencija Jung von Matt sa sjedištem u Hamburgu, u Njemačkoj, provest će se na svim digitalnim kanalima i kanalima društvenih mreža.

Tvrtka u pokretu

Bosch nastavlja širiti svoj položaj kao vodeća tvrtka za internet stvari – 2017. prodao je 38 milijuna proizvoda s pristupom internetu. Danas je dvadeset posto od otprilike 27.000 Boschevih programera usredotočeno isključivo na internet stvari. Bosch očekuje da će globalno tržište interneta stvari rasti za 35 posto na godinu i dosegnuti godišnji obujam od 250 milijardi američkih dolara do 2020. Zbog tih je izgleda tvrtka odlučila slijediti ambiciozne ciljeve pa joj je sada cilj do tog vremena ostvariti internetsku povezivost svih njezinih elektroničkih uređaja. Nadalje, usluge na osnovi podataka bit će ponuđene za svaki uređaj, u čemu će umjetna inteligencija odigrati ključnu ulogu.

Dodatne informacije o kampanji na www.bosch.hr.