Aktualno
StoryEditor

Ljetna porezna akademija: Nova prilika za zaposlenje studentima završnih godina

31. Svibanj 2019.

Već treću godinu zaredom, vodeća konzultantsko-revizorska tvrtka EY u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu poziva sve studente završnih godina koji su prepoznali financije, strateško planiranje i teme vezane za poreznu politiku kao svoje područje interesa, da se prijave na Ljetnu poreznu akademiju koja će se održati od 1. do 5. srpnja. Sudjelovanje je besplatno, a zainteresirani studenti mogu se prijaviti putem linka do 7. lipnja. Uz nova znanja i iskustva studenti ostvaruju 2 ECTS boda te im se pruža prilika za stručnu praksu u EY-u Hrvatska.

Podiže se razina zapošljivosti i otvaraju poslovne prilike

Polaznici Ljetne porezne akademije kroz više od 30 nastavnih sati u pet dana imaju priliku saznati novosti iz svijeta financija i oporezivanja, no uz to i otkriti što donosi Brexit te kakve će posljedice imati ulazak zemalja zapadnog Balkana u EU. Uz studente ekonomije s naglaskom na smjer financija, računovodstva, poslovne analize i planiranja, u programu mogu sudjelovati i kolege s drugih smjerova, odnosno studija, poput prava i politologije.

Dosadašnji velik interes studenata za Ljetnu poreznu akademiju leži u činjenici što uz mogućnost stjecanja dodatnih znanja polaznici dostižu višu razine zapošljivosti te kroz sudjelovanje u predavanjima, case study-jima i raspravama ostvaruju kontakte s vodećim domaćim i međunarodnim stručnjacima iz područja poreznog savjetovanja. Takvim pristupom i prezentacijom svojih znanja i vještina otvaraju im se brojne mogućnosti buduće suradnje poput mogućnosti pristupanja selekcijskom procesu u EY-u. Naime, oni najuspješniji dobivaju priliku za pripravništvo u vodećoj konzultantsko-revizorskoj kući na tržištu, a do sada je od ukupno stotinjak polaznika edukacije njih 15 svoju karijeru započelo u EY-u, bilo kroz stručnu praksu ili stalni posao.

„Sretni smo zbog velikog interesa studenata za sudjelovanjem na Akademiji kroz protekle dvije godine, ali i broja prijava za pripravništvo u EY-u. Stručna događanja poput Ljetne porezne akademije na EFZG-u sjajna su prilika da studente, mlade buduće stručnjake, povežemo s njihovim kolegama koji im mogu najbolje otkriti nove trendove u struci i pripremiti za daljnji razvoj, studij i zaposlenje. Vjerujemo kako će broj ovogodišnjih prijava nadmašiti lanjski, jer je su benefiti koje edukacija i druženje donose mnogobrojni“, istaknula je prilikom najave Akademije Maša Šarić, partnerica u Odjelu poreznog savjetovanja EY-a Hrvatska.

[caption id="attachment_386867" align="aligncenter" width="750"] Interaktivno predavanje na Ljetnoj poreznoj akademiji 2018.[/caption]

Domaći i strani predavači – vodeći ljudi struke

Stručni program Ljetne porezne akademije na EFZG-u od prve godine organiziraju prof. dr. sc. Hrvoje Šimović i doc. dr. sc. Marko Primorac s EFZG-a te Maša Šarić iz EY-a Hrvatska. Predavanja i radionice na ovogodišnjoj Akademiji držat će izv. prof. dr. sc. Ivana Dražić Lutilsky i doc. dr. sc. Maja Mihelja Žaja s Ekonomskog fakulteta, Hrvoje Škrtić iz Porezne uprave te Robert Heinczinger, prof. dr. Klaus von Brocke i Vasil Milev, domaći i inozemni EY stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u području poreza.

Sve detalje o Ljetnoj poreznoj akademiji, prijavama, rasporedu i predavačima moguće je pronaći na službenoj mrežnoj stranici programa.

19. travanj 2024 01:51