Aktualno
StoryEditor

London ulaže 2,2 milijarde funta da ljudi više hodaju

07. Kolovoz 2018.

Čelnici Londona čvrsti su u namjeri da stanovnici toga grada više hodaju zbog čega je u tijeku poduzimanje mjera. Tako je prošlog tjedna londonski gradonačelnik Sadiq Khan predstavio akcijski plan čiji je cilj da građani britanske prijestolnice prijevozna sredstva zamijene hodanjem što je više moguće, javlja Lonely Planet.

>>>Top lista gradova čiji stanovnici najbolje zarađuju

Gradske vlasti ulažu 2,2 milijarde funti kojima će financirati izgradnju nove infrastrukture, bolje signalizacije i više pješačkih prijelaza. Državna agencija za javno zdravstvo Engleske podržala je ovaj projekt istaknuvši kako se nadaju da će do 2024. godine stanovnici Londona u prosjeku prehodati milijun koraka više.

>>>Pametni gradovi ‘mrze’ gužve

Akcijski plan uključuje i stvaranje čvorišta u sustavima podzemne željeznice kako bi potaknuli ljude da hodaju od jedne stanice do druge. Vozni park londonskih javnih autobusa također će dobiti nadogradnju, a gradska uprava do 2019. godine u potpunosti namjerava zabraniti taksije koji voze na dizel, a sve u nastojanju da grad postane što održiviji i čišći, te pomognu svojim sugrađanima i milijunima turista koji ga posjećuju da udišu kvalitetniji zrak.

23. travanj 2024 21:22