Aktualno
StoryEditor

Lone Star razmatra prodaju većinskog udjela u GTC-u, vlasniku Avenue Malla

03. Travanj 2018.

Većinski dioničar poljske tvrtke za razvoj nekretnina GTC u čijem su vlasništvu Avenue Mall Zagreb i Avenue Centre razmatra prodaju 61,13-postotnog udjela, izvijestili su u utorak iz te grupe.

Lone Star angažirao je J.P. Morgan i UBS radi savjetovanja u analizi mogućnosti vezanih za ulaganje u GTC, naveli su iz te poljske tvrtke. U Lone Staru ne planiraju prodavati dionice GTC-u na burzi ubrzanim postupkom, navodi se u priopćenju.

>>>Globalni sektor nekretnina i dalje snažan usprkos zreloj fazi tržišta

GTC je u Zagrebu pokrenuo projekt Matrix koji uključuje izgradnju uredske zgrade, a prisutan je i u Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj i Srbiji.

Dobri poslovni rezultati u 2017.

Prošlu je godinu kompanija zaključila s 51 posto većom dobiti prije poreza, od 189 milijuna eura. Bruto marža od aktivnosti najma porasla je pet posto, na 91 milijun eura.

U tvrtki su poboljšane rezultate pripisali dovršetku projekata i akvizicijama.

>>>Preuzimanja i spajanja u prvom tromjesečju srušila rekorde

- Osigurali smo atraktivna zemljišta za projekte u poslovnim središtima Budimpešte, Sofije i Zagreba, što stvara uvjete za daljnje širenje GTC-a. Očekujemo nastvak gospodarskog rasta u svih šet zemalja u kojim poslujemo, kao što smo predviđali i u protekle dvije do tri godine, naveo je u poslovnom izvješću objavljenom krajem ožujka izvršni direktor GTC-a Thomas Kurzmann.

U 2017. godini dionice poljske tvrtke poskočile gotovo 20 posto da bi od početka ove godine pale oko sedam posto, čime bi njezina tržišna kapitalizacija iznosila oko 4,31 milijardu zlota (1,26 milijardi dolara), napominje Reuters.

21. travanj 2024 14:05