Aktualno
StoryEditor

Lonia: Kutinska tvrtka probila se među 10 najvećih trgovaca

30. Rujan 2018.

Zahvaljujući upražnjenom mjestu nastalom Sparovim preuzimanjem Bille, na ljestvicu deset najvećih trgovina na malo u Hrvatskoj u prošloj je godini, na desetu poziciju, ušla kutinska Lonia.

>>>AZTN: U 2016. promjene tržišnih udjela ‘Top 10’ najvećih trgovaca

Prema netom objavljenom AZTN-ovom istraživanju tržišta trgovine na malo u 2017. godini, u odnosu na godinu ranije zabilježena je još samo jedna promjena, opet zbog Bille. Spar je, naime, preskočio Tommy te se smjestio na peto mjesto.

Billa je, međutim, pridonijela ulasku Lonie u društvo deset najvećih na još jedan način. Kutinska je tvrtka, naime, lani preuzela tri Billine prodavaonice većeg formata, u Dugom Selu, Sisku i Garešnici. Uz to je tijekom prošle godine svojoj prodajnoj mreži, koja sada ima 250 trgovina, pridružila i 17 prodavaonica tvrtke Vidović Trgopromet iz Sesveta, što je povećalo njezinu prisutnost na području Zagreba i okolice te donijelo mnoštvo novih kupaca. Ukupan je rezultat toga lanjski prihod od 602 milijuna kuna, 86 milijuna više nego godinu ranije.

>>>Diona – Dva dućana kupiš, treći je gratis

Svakako Lonia, tvrtka u vlasništvu obitelji Jaram, nema namjeru stati, što je pokazala i kada je prije tri godine na njezino čelo doveden financijaš Damir Bronić te prije nekoliko mjeseci kada je u Upravni odbor imenovan konzultanta Drago Munjiza.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

25. travanj 2024 02:37