Aktualno
StoryEditor

Lošinj Hotels & Villas: I ove sezone letovi iz Zagreba, Venecije i Lugana za Lošinj

26. Svibanj 2019.

Nije baš uobičajeno u Hrvatskoj da hotelske kompanije ‘dižu‘ avione, ali i ove sezone lošinjski hotelski brend Lošinj Hotels & Villas od lipnja do rujna, u suradnji s češkim avioprijevoznikom Silver Airom, organizira izravne povratne letove iz Zagreba, Venecije i Lugana za Lošinj, po cijeni već od 350 eura.

Prema riječima Gorana Filipovića, člana Uprave L. H. & V.-a, Silver Air je sa svojom flotom aviona najprikladniji za slijetanje na pistu lošinjskog aerodroma, a letovi su prošloga ljeta pokazali iznimne rezultate. U projekt su navodno uložena ozbiljna financijska sredstva, a konačni cilj je pozicionirati otok na turističkom tržištu i kao aviodestinaciju. Više od 90 posto putnika su gosti hotela, ali direktni letovi ogroman su benefit i za sve stanovnike otoka Lošinja.

https://www.youtube.com/watch?v=391JgUgzzAE

Dugo se pričalo o investiciji u lošinjski aerodrom, od države se očekivalo da sudjeluje u projektu, ali kako stvari stoje čini se da će kompanija ipak tražiti sufinanciranje projekta iz EU-fondova jer je riječ i o razvojnom, a ne samo infrastrukturnom projektu.

– Što se tiče projektne dokumentacije za rekonstrukciju aerodroma, stigla je lokacijska dozvola, a do kraja svibnja očekujemo i građevinsku dozvolu – najavio je Filipović.

26. travanj 2024 09:41