Aktualno
StoryEditor

LOT nastavlja širenje, broj letova za promociju Hrvatske u Poljskoj i šire

21. Travanj 2017.

Poljski avioprijevoznik LOT nastavlja svoje širenje u Hrvatskoj nakon nedavnog povratka na ovo tržište (zbog restrukturiranja). Kako su novinarima objasnili iz kompanije u petak u Poljskom veleposlanstvu, LOT će ove godine imati letove između Varšave i ukupno četiri hrvatska grada, pa će tako uz Zagreb, svoje usluge ponuditi i za Split, Zadar i Pulu tijekom turističke sezone, čime će, nadaju se, dodatno ojačati interes Poljaka za ljetovanje u Hrvatskoj.

U Zadar i Pulu će LOT letjeti jednom tjedno, dok će Split i Varšavu povezivati dva puta na tjedan, naravno, prvenstveno u svrhu prevoženja turista na odmor.

- Hrvatska je jedna od ljepših zemalja na Mediteranu, a nije još dokraja otkrivena. Zahvaljujući našim ljetnim vezama između Varšave i ključnih hrvatskih ljetovališta, dat ćemo svoj doprinos u promociji Hrvatske kao savršene destinacije za odmor pun sunca. Bit će to promocija ne samo među Poljacima, već i putnicima iz drugih zemalja. Za pravi primjer mogu poslužiti putnici iz Azije koji sve češće posjećuju Poljsku kako bi kasnije LOT-om letjeli za Split ili Zadar da tamo provedu svoj odmor – rekao je direktor korporativnih komunikacija LOT-a Adrian Kubicki te dodao: - Naravno, svaka je veza obostrana, zato su naši letovi odlična prilika za putnike iz Hrvatske da upoznaju turističke vrijednosti Poljske ili drugih mjesta kamo letimo.

Razvoj veza s Hrvatskom dio je strategije rentabilnog rasta koju LOT implementira od samog početka 2016. godine. U skladu s njenim pretpostavkama - LOT planira postati avioprijevoznik prvog izbora, ne samo za putnike iz Poljske, već i putnike iz drugih zemalja regije. Slijedom toga, ali i velikog interesa putnika, LOT će od srpnja povećati i broj tjednih letova za Zagreb, sa sedam na deset.

>>> Croatia Airlines predstavio četiri nove linije

Pored tradicionalno vrlo dobrih odnosa dvaju zemalja i sadržajne gospodarske suradnje (tijekom posljednje četiri godine vrijednost poljskog izvoza na hrvatsko tržište udvostručila se postigavši prošle godine razinu od 600 milijuna eura, a samo šest država izvozi u Hrvatsku više nego Poljska), LOT dobru popunjenost pripisuje i kratkom vremenu presjedanja od najviše dva sata za daleke letove prema gradovima poput Seula, Tokija, New Yorka, Chicaga, Toronta, Los Angelesa, Newarka ili Astane.

Isto tako, napominju iz te avio kompanije, letovi za većinu gradova u Europi dostupni su uz samo jedno presjedanje u Varšavi. Putnicima iz Zagreba su, pokazuje analiza, najzanimljivije destinacije Seul, Tokio, Stockholm, Kopenhagen, Vilnius, Gdanjsk, Poznanj, Wroclaw i Krakov.

25. travanj 2024 11:52