25. listopad 2018.

LPT: Investicijom u tvornicu za proizvodnju žice zaposleno 130 novih radnika

Employee Lider invest 2018. priznanje za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju dodjeljuje se tvrtki LPT d.o.o.

>>>Zlatni ključ: Dodjeljene nagrade najboljim hrvatskim izvonicima u 2017.

Tvrtka je uložila 137.245.432 kuna za projekt proširenja kapaciteta proizvodnje žičanih jezgri, kojim su stvoreni preduvjeti za rast tržišta, prvenstveno izvoza.

- Čast nam je i zadovoljstvo što je Lider kao vodeći poslovni tjednik prepoznao naš projekt i izabrao ga kao investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju. Projekt koji smo prije samo nekoliko tjedana završili, četvrta je faza dogradnje proizvodnog kompleksa društava LPT d.o.o. u industrijskoj zoni Sjever u Prelogu, a u okviru kojeg smo izgradili dodatnih 17.000 m2, prvenstveno proizvodnih prostora, izjavio je predsjednik uprave Davor Gečić.

Osim same gradnje, investicija je uključivala i opremanje navedenog prostora najnovijom generacijom strojeva iz Švicarske, a na kojima je nakon internog programa obuke svoje radno mjesto pronašlo više od 130 novih radnika.

- Osim postojećih programa u Prelogu, matična korporacija Leggett & Platt posluje internacionalno u još nekim proizvodnim djelatnostima. Već neko vrijeme u tijeku su razgovori o potencijalnom pokretanju dodatnih proizvodnih djelatnost na sadašnjoj lokaciji, a za koje smo već u ovoj fazi osigurali potrebno zemljište i infrastrukturu, dodaje Gečić, govoreći o budućim planovima tvrtke.

>>>Karl G. Glassman: Zadovoljni smo u Hrvatskoj jer su zakoni jasni i provode se

Tvrtka LPT osnovana je 2000. godine kao tvrtka kćer multinacionalne američke korporacije Leggett & Platt, sa sjedištem u gradu Carthageu u saveznoj državu Missouri u SAD-u. Od 2008. godine posluje u Prelogu i trenutno zapošljava 520 ljudi. Tvrtka je podijeljena u dva osnovna segmenta poslovanja: proizvodnju žice i žičanih jezgri za madrace te proizvodnju strojeva, opreme i dijelova.