Aktualno
StoryEditor

Lucijan Carić otkrio bankarske mane ‘savršenoj Irskoj‘: Oni su u srednjem vijeku!

10. Svibanj 2019.

Zemlja s kojom smo se dosta uspoređivali jer je prizvala bataljone hrvatske radne snage ima i nedostataka o kojima bi trebalo promisliti prije no što se odlučite tamo otvoriti biznis. Tako je stručnjak za informacijsku sigurnost Lucijan Carić upozorio na probleme s kojima se susreo, a koji bi mogli pomrsiti račune i drugima koji odluče poslovati tamo.

- Nisam mislio da ću ovo napisati, ali ako želite otvoriti firmu u Irskoj - možda da razmislite o drugoj opciji - započeo je svoju objavu o tom problemu na svom  Facebook profilu te nastavio:

"Bankarstvo im je u klincu, prema našem internet bankarstvu, oni su u srednjem vijeku. Ako mislite da je vaša hrvatska aplikacija neergonomska i loša, tek morate vidjeti irske. Osim toga, deru nenormalno, zadnja fora je bila fee od 250 USD na transakciji od 7,5k. Mislim da nas neće još dugo tako pljačkati...

Nakon toga, meni je ostao dojam da nisu nešto posebno poslovni, niti da isporučuju neku kvalitetu usluge. Da, iznimno su ljubazni, imamo sjajnog i strpljivog knjigovođu (kojeg mogu preporučiti ? i koji je poslovan) i koji nam je puno pomogao, ali da se stvari rade kako treba te njegove intervencije uopće ne bi bile potrebne.

Tako, da nisam nešto sretan price performance, za te cijene - kako je rekao Nikita - mogu i veće batine da se dobiju. Tako da mislim da ćemo tražiti druge opcije, na kraju krajeva već imamo firmu i čovjeka u USA."

Nepredviđeni troškovi nisu bili jedini razlog koji je Carića potaknuo na ovu objavu. Internetsko bankarstvo, kako tvrdi, na granici je upotrebljivosti, a iskusili su i zatvaranja bankovnog računa te niz drugih problema. Da nije jedini koji je doživio neugodno iznenađenje u Irskoj što se tiče bankarstva pokazuju i iskustva koja su drugi s njime podijelili u komentarima. No, ponuđena su i rješenja poput platformi za online transakcije Fire.com i TransferMoneyOnline.

Lucijan Carić je investitor i CEO DefenseCodea, tvrtke koju je osnovao vodeći bijeli haker u Hrvatskoj Leon Juranić.

24. travanj 2024 07:33