Aktualno
StoryEditor

Luka Burilović kandidirat će se ponovno za čelno mjesto HGK

02. Siječanj 2018.

Aktualni predsjednik Luka Burilović kandidirat će se ponovno za poziciju predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) i za sljedeće mandatno razdoblje od 2018. do 2022. godine, potvrdili su iz HGK. Za sada ne raspolažu s informacijama o drugim potencijalnim kandidatima za čelnu poziciju Komore.

Naime, Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore objavio je danas javni poziv za izbor predsjednika HGK. Burilović je na tu funkciju izabran 3. ožujka 2014. godine, a čelno mjesto preuzeo je 1. travnja iste godine.

>>>Raspisan natječaj za predsjednika HGK

Kandidati koji su zainteresirani za ovu poziciju svoje prijave mogu poslati u idućih osam dana. Kako piše u javnom pozivu, za predsjednika HGK može biti izabrana osoba koja je ugledni gospodarstvenik ili gospodarski stručnjak u području gospodarstva. Prije Burilovića tu funkciju obnašala je pomoćnica ministra gospodarstva Sabina Škrtić kao vršiteljica dužnosti predsjednice Upravnog odbora i predsjednice Komore. Škrtić je na tu funkciju došla sredinom studenoga 2013. godine, nakon razrješenja dugogodišnjeg predsjednika HGK Nadana Vidoševića, koji bio predsjednik 18 godina. Vidoševiću se sudi zbog optužbi da je iz te ustanove izvukao najmanje 39 milijuna kuna.

18. travanj 2024 09:10