30. ožujak 2018.

Luka Oman posebni savjetnik ministra poljoprivrede za zaštitu životinja

Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman imenovan je posebnim savjetnikom ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića za područje zaštite životinja, a tu će funkciju od 1. travnja obavljati bez zasnivanja radnog odnosa i bez naknade za rad, izvijestili su u petak iz te udruge za zaštitu životinja.

Oman je na tu funkciju imenovan na prijedlog ministra Tolušića, uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade.

Oman: Prioritet je provedba Zakona o zaštiti životinja

- Želim biti ovdje za sve gradove, općine i županije, želim im pomoći da provedu Zakon o zaštiti životinja, smanje patnju i broj napuštenih životinja te u konačnici uštede novce u svojim proračunima koje mogu iskoristiti za druge projekte važne za razvoj njihovih sredina. Vjerujem kako će u meni prepoznati saveznika i kako ćemo zajedničkim trudom i zalaganjem smanjiti patnju životinja i utjecati na svijest svih naših sugrađana kada je odnos prema životinjama u pitanju, kazao je Oman.

Naglasio je da će mu trenutni prioriteti kao savjetniku za područje zaštite životinja biti provedba Zakona o zaštiti životinja poput kontrole mikročipiranja u svim gradovima i općinama i drugih obveza i alata koje Zakon o zaštiti životinja propisuje i omogućuje.

>>>‘Ministar koji sluša građane’ Tolušić dobio pohvale zbog Zakona o zaštiti životinja

Prilika za podizanje standarda zaštite životinja

Udruga Prijatelji životinja i druge udruge zahvaljuju ministru Tolušiću i Ministarstvu poljoprivrede što su prepoznali uporan dugogodišnji rad, veliko zalaganje za dobrobit životinja i značajne rezultate koje je udruga u 17 godina postojanja postigla u poboljšanju zaštite životinja te što je kroz dosadašnju suradnju i podršku inicijativama za dobrobit životinja pokazao iskreno zanimanje za unaprjeđenje zaštite životinja u Hrvatskoj.

- Luka Oman i udruga Prijatelji životinja nastavit će svoja zalaganja za prava i zaštitu životinja isto kao i do sada te ovo imenovanje samo daje veću priliku za podizanje standarda zaštite životinja, stoji u priopćenju te udruge.

>>>Ugrize životinja opasno je podcijeniti, godišnje zbog njih život izgubi 55 tisuća ljudi

Podršku imenovanju dala je i Mreža za zaštitu životinja koja okuplja 27 udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske koje su samo u prošloj godini spasili 4899 pasa i mačaka od sigurne i spore smrti na ulici.