Aktualno
StoryEditor

Luka Oman posebni savjetnik ministra poljoprivrede za zaštitu životinja

30. Ožujak 2018.

Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman imenovan je posebnim savjetnikom ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića za područje zaštite životinja, a tu će funkciju od 1. travnja obavljati bez zasnivanja radnog odnosa i bez naknade za rad, izvijestili su u petak iz te udruge za zaštitu životinja.

Oman je na tu funkciju imenovan na prijedlog ministra Tolušića, uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade.

Oman: Prioritet je provedba Zakona o zaštiti životinja

- Želim biti ovdje za sve gradove, općine i županije, želim im pomoći da provedu Zakon o zaštiti životinja, smanje patnju i broj napuštenih životinja te u konačnici uštede novce u svojim proračunima koje mogu iskoristiti za druge projekte važne za razvoj njihovih sredina. Vjerujem kako će u meni prepoznati saveznika i kako ćemo zajedničkim trudom i zalaganjem smanjiti patnju životinja i utjecati na svijest svih naših sugrađana kada je odnos prema životinjama u pitanju, kazao je Oman.

Naglasio je da će mu trenutni prioriteti kao savjetniku za područje zaštite životinja biti provedba Zakona o zaštiti životinja poput kontrole mikročipiranja u svim gradovima i općinama i drugih obveza i alata koje Zakon o zaštiti životinja propisuje i omogućuje.

>>>‘Ministar koji sluša građane’ Tolušić dobio pohvale zbog Zakona o zaštiti životinja

Prilika za podizanje standarda zaštite životinja

Udruga Prijatelji životinja i druge udruge zahvaljuju ministru Tolušiću i Ministarstvu poljoprivrede što su prepoznali uporan dugogodišnji rad, veliko zalaganje za dobrobit životinja i značajne rezultate koje je udruga u 17 godina postojanja postigla u poboljšanju zaštite životinja te što je kroz dosadašnju suradnju i podršku inicijativama za dobrobit životinja pokazao iskreno zanimanje za unaprjeđenje zaštite životinja u Hrvatskoj.

- Luka Oman i udruga Prijatelji životinja nastavit će svoja zalaganja za prava i zaštitu životinja isto kao i do sada te ovo imenovanje samo daje veću priliku za podizanje standarda zaštite životinja, stoji u priopćenju te udruge.

>>>Ugrize životinja opasno je podcijeniti, godišnje zbog njih život izgubi 55 tisuća ljudi

Podršku imenovanju dala je i Mreža za zaštitu životinja koja okuplja 27 udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske koje su samo u prošloj godini spasili 4899 pasa i mačaka od sigurne i spore smrti na ulici.

18. travanj 2024 03:55