Aktualno
StoryEditor

Lukšić mjesecima traži glavnog menadžera JLH-a, ‘v. d. upravi‘ treći privremeni mandat

26. Srpanj 2019.

Davor Lukšić Lederer već mjesecima ne može pronaći menadžersku ekipu za JADRANSKE LUKSUZNE HOTELE d.d. Kad je krajem prošle godine s čela tvrtke iznenada otišao dugogodišnji menadžer i prvi Lukšićev suradnik Camilo Soza Valencia, postavljena je privremena uprava na čelu s dotadašnjim prokuristom Antunom Jakobušićem i članovima Vladom Lučićem i Katijom Jerković.

Iz kompanije je tada priopćeno da se trajnije rješenje za vođenje JLH-a očekuje u prvom tromjesečju, pa je ‘v. d. uprava‘ dobila mandat kraći od četiri mjeseca - do 17. travnja ove godine. No, u travnju je mandat svim članovima Uprave produžen za dodatna tri mjeseca. Kako je taj rok istekao 17. srpnja, mandat im je produžen još jednom, za nova dva mjeseca, do 17. rujna.

Očito, teško je pronaći zamjenu za samozatajnog Čileanca, kojeg je obitelj Lukšić dovela je u Hrvatsku prije 11 godina. Bio je glavni operativac Lukšićevih u Hrvatskoj i vodio je kompliciranu operaciju preuzimanja Jadranskih luksuznih hotela od Gorana Štroka. Hotele je iz gubitaka doveo do vrlo solidnog poslovanja s prihodom većim od pola milijarde kuna.

Postavljanje ‘v. d. uprave‘ bilo je znak da je Soza iz kompanije otišao preko noći, a saznalo se tek da je ‘nešto‘ puklo na osobnoj razini između menadžera Camila Soze Valencije i većinskog vlasnika Davora Lukšića Lederera, koji je i predsjednik Nadzornog odbora.

17. travanj 2024 03:24