Aktualno
StoryEditor

Luksuzni nekretninski brend Sotheby‘s International Realty obara rekorde rezultatima prodaje

21. Ožujak 2018.

Svjetsko tržište luksuznih nekretnina doživjelo je veliki uzlet nakon poteškoća koje su ga potresale proteklih godina. To pokazuju podaci izneseni u godišnjem izvješću međunarodnog brenda Sotheby‘s International Realty, koji svoj partnerski ured ima i u Hrvatskoj, stoji u objavi za medije.

108 milijardi dolara prihoda od prodaje na globalnoj razini, 950 ureda u 69 zemalja svijeta te 22.000 brokera pokazuju jačinu samog brenda na globalnoj razini, ali i pozitivan rast tržišta nekretnina.

>>>Otvoren prvi Sotheby’s International Realty ured za luksuzne nekretnine u Hrvatskoj

Godina 2017. bila je, kako stoji u izvješću, iznimno uspješna za brend pa i u širenju na Europsko tržište, a tu se zasigurno može svrstati i otvaranje ureda u Hrvatskoj.

Croatia Sotheby‘s International Realty već je u prošloj, prvoj godini poslovanja, ostvarila kapitalnu prodaju jednog od najpoželjnijih luksuznih objekata u blizini Opatije, Vile Castello. S predstavništvima duž cijele jadranske obale i agentima u svim Hrvatskim regijama svojim inozemnim klijentima nudi ekskluzivne nekretnine iz svog portfelja.

>>>Za Agrokorovu Vilu Castello pristiglo šest ponuda, niti jedna iz Hrvatske

- Hrvatsko tržište nekretnina može udovoljiti svjetskim zahtjevima, a Hrvatska kao zemlja je iznimno zanimljiva stranim investitorima. Broj kvalitetnih luksuznih objekata i investicijskih projekata povećao se za gotovo 40%, a zahvaljujući samoj Sotheby‘s International Realty mreži imamo jasan uvid u potrebe stranih klijenata te im se možemo direktno obratiti, ističe Marko Pažanin, direktor i partner Croatia Sotheby‘s International Realty.

Pozitivni trendovi i svježi porast potražnje za luksuznim nekretninama u Hrvatskoj dobar su znak potpunog oporavka tržišta te put prema percipiranju Hrvatske kako idealne zemlje za ulaganje i razvoj projekata.

25. travanj 2024 00:02