Aktualno
StoryEditor

Macan: Todorić priprema teren, traži ulogu političke žrtve

25. Rujan 2017.

Čak je i tajming sinoćnjih objava na blogu indikativan komunikacijskom stručnjaku Krešimiru Macanu koji je uvjeren kako je Ivica Todorić svojim blogom nakanio sebe prikazati žrtvom političkog progona. Prema Macanu, objave na blogu Todorićev su način da pripremi teren u slučaju pravosudnog progona, a nakon što izvanredna uprava Agrokora konačno javnosti da uvid u poslovne knjige.

Drago Munjiza, koji je nekoć radio za Ivicu Todorića i bio predsjednik Uprave Konzuma, zauzeo je nešto blaži stav rekavši kako je blog "...reakcija na tešku situaciju u kojoj se Todorić našao".

>>>Todorić nastavlja kanonadu, poziva Vladu da odgovori na ‘ključno pitanje’

Pa ipak, izdvaja jedan podatak, a koji, osim Todorića, nigdje nije službeno potvrđen, da je promet Agrokora u 8-9 mjeseci pao 20 posto.

Munjiza je, u razgovoru u Temi dana HTV-a, dodao i kako pouzdano zna da Todorić ima pripremljenu opsežnu dokumentaciju kojom će nastojati potkrijepiti svoje tvrdnje, optužbe da je pod teretom ucjene morao prepustiti upravljanje Agrokorom, uz pomoć pravnog instrumenta poznatog kao Lex Agrokor, te kako je i sam imao uvid u neke od tih dokumenata.

>>>Danko Sučević o istupu Ivice Todorića: Istina uvijek ima dvije strane

- Ramljak mu je meta jer je on simbol procesa restrukturiranja Agrokora, simbolizira nešto što se radi na drugačiji način od onoga što se radilo proteklih 20 godina, dodao je Munjiza.

Macan ne ulazi u meritum stvari, već sagledava Todorićevo javno istupanje kao reakciju progonjenog čovjeka, koji, uoči objave revizije poslovanja u Agrokoru želi "...pripremiti se za taj trenutak kako bi se pažnja odmakla od onoga što je bitno i prebacila na banalno, na političko polje. Cilj nije da se nešto riješi, već da se zamuti kako bi Todorić ispao politička žrtva, tako da revizija ili istraga padne u drugi plan‘, kaže Macan.

>>>Prva objava za javnost Ivice Todorića: Ovo je moja istina

Munjiza, pak, dodaje kako reviziju provodi treća, nepristrana i strana revizorska kuća. Očekuje nepovoljne pokazatelje revizije, odnosno da će revizijski nalaz pokazati kako ukupna dugovanja Agrokora znatno premašuju 40 milijardi kuna.

26. travanj 2024 04:36