Korona i biznis
17. srpanj 2018.

Macron obećao Vučiću, u studenom dolazi u Beograd

Francuski predsjednik Emanuel Macron prihvatio je poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da posjeti Beograd, a srbijanski šef države nada se da će to bi biti čim prije, objavili su srbijanski elektronički mediji izvješćujući o današnjem posjetu Vučića Parizu.

>>> Postaje li Macron ‘Gospodin Europa‘

"Očekujemo vas puna srca i da to bude čim prije", rekao je Vučić na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon sastanka s predsjednikom Francuske, na kojem je inzistirao na potvrdi da će posjetiti Srbiju.

"Ja sam danas uspio, mučio sam predsjednika Macrona da mi obeća kako će doći u Srbiju, a ne samo ja ponovno u Pariz. I na kraju sam uspio i rekao sam da ću to kazati srpskoj javnosti i da se on ne ljuti zbog toga", rekao je Vučić.

"I ja sam to potvrdio... Želim zahvaliti predsjedniku Vučiću na pozivu da 1. studenog posjetim Srbiju i želim poštivati preuzeti poziv", rekao je Macron novinarima na tiskovnoj konferenciji koju je Radio-televizija Srbije izravno prenosila iz Pariza.

>>> Macron poziva na ‘dublju‘ integraciju EU i ne zalaže se za njezino proširenje

Srbijanski predsjednik poručio je da Srbija od Francuske očekuje potporu u nastojanjima da očuva mir i stabilnost, zajednički tražeći rješenja i gledajući u budućnost, a ne samo u prošlost.

Vučić je potvrdio kako je od predsjednika Francuske dobio podršku za pronalaženje kompromisnog rješenja s kosovskim Albancima kako bi se u regiji osigurao "trajni mir" i omogućili preduvjeti "za ubrzani ekonomski napredak".