Aktualno
StoryEditor

Manje od polovice radnika Uljanika vratilo se na posao

20. Studeni 2018.

Nakon mjesec dana štrajka, u skladu s jučerašnjom odlukom Štrajkaškog odbora radnici pulskog Uljanika ponovno su počeli raditi, a na posao se, po popodnevnoj procjeni predsjednika Štrajkaškog odbora Borisa Cerovca, danas vratilo oko 1800 radnika.

Po njegovim riječima, većina njih je odmah počela raditi, a dio njih, očito nezadovoljan zbog neisplate pune plaće, ostao je kod kuće. Neki pak zbog neisplate plaće niti ne mogu dolaziti na posao.

>>>Debeljak: Za spas 3. maja ima doslovce pet minuta

"Mi nikoga ne želimo tjerati da u ovom trenutku radi", rekao je Cerovac i dodao da treba pronaći odgovarajuća rješenja kako bi se - ako je problem u prehrani - riješio taj problem ili - ako je u pitanju problem s dolaskom na posao - da se i on riješi. Istaknuo je kako je najviše radnika trenutačno angažirano na gradnji polarnog kruzera i jaružara. Materijala ima dovoljno, a kako se doznaje iz Uljanika, ni energenti nisu problem.

"Počeli smo raditi. Uprava nas je izvijestila da radi na preraspodjeli ljudi te da pokušava utvrditi brojno stanje i vidjeti tko je od radnika sposoban za pojedine poslove", izjavio je novinarima Fabricio Kalčić iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Rad se u pulskome brodogradilištu nastavlja premda ga, zbog velikog odlaska radnika, nije lako organizirati. Spas bi trebao biti dorađeni plan restrukturiranja, čiji bi se dopunjeni koncept ovaj tjedan trebao uskladiti u Ministarstvu gospodarstva, a zatim u iduća dva tjedna dovršiti i tek tada poslati u Bruxelles na razmatranje.

19. travanj 2024 00:41