Aktualno
StoryEditor

Marić: Nema zataškavanja oko ekološke katastrofe u Slavonskom Brodu

04. Travanj 2018.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u srijedu kako smatra da nije bilo zataškavanja u slučaju ekološke katastrofe u slavonskobrodskom vodovodnom sustavu te je poručio da se politička prepucavanja trebaju u ovom slučaju staviti sa strane te se fokusirati na nalaženje rješenja kako bi građani što prije mogli dobiti pitku vodu.

>>>Policija i Državno odvjetništvo istražuju slavonskobrodski ekološki incident

"Ne bih rekao da je bilo ikakvih zataškanja, znate i sami da su i predsjednik Vlade i dobar dio Vlade, uključujući ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića odmah bili u Slavonskom Brodu i angažirani u potpunosti da se pronađe rješenje. Mislim da se sada na to treba fokusirati i pustiti prepucavanja za neke druge prilike. Preozbiljne su to stvari i tu treba brinuti i skrbiti o građanima", kazao je Marić novinarima uoči užeg kabineta Vlade upitan za komentar na tvrdnje slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Duspare da se slučaj istjecanja naftnih derivata na zapadnom ulazu u Slavonski Brod pokušao zataškati.

"Mislim da se sada svi fokusiraju na analizu zašto i tko je do toga doveo, mislim da se prije svega treba fokusirati na nalaženje rješenja, a o ovome će se potom razgovarati i pronaći tko je za to odgovoran", naglasio je.

Vezano uz političke prepirke, ustvrdio je da to općenito nije dobro, poručivši da građane prije svega zanima i treba zanimati da dobiju pitku vodu što prije.

>>> Crodux: Izlijevanje benzina prilikom testiranja nije zagadilo vodu u Slavonskom Brodu

Pohvalio je pripadnike Crvenog križa i Hrvatske vojske koji su na sam Uskrs i Uskrsni ponedjeljak išli po kućama i nemoćnim ljudima donosili pitku vodu. "Ova naša vječna solidarnost i dušebrižništvo i u ovom se slučaju pokazala na djelu što pohvaljujem te se zahvaljujem svima koji su u tome sudjelovali. Bitno je da se pronađe rješenje što prije te da se omogući dotok pitke vode svim građanima", kazao je Marić.

24. travanj 2024 13:31