Aktualno
StoryEditor

Marić podijelio nekoliko državnih nekretnina PGŽ-u

22. Svibanj 2018.

Ministar državne imovine Goran Marić sastao se u utorak s primorsko-goranskim Zlatkom Komadinom i gradonačelnicima i načelnicima iz te županije te potpisao ugovore i predao odluke, kojima ministarstvo daruje ili prepušta na uporabu lokalnoj samoupravi nekoliko nekretnina na području županije, priopćeno je iz ministarstva.

Potpisan je ugovor o darovanju nekretnine kojom ministarstvo daruje Gradu Malom Lošinju bivšu vojnu nekretninu „Dom JNA“ i „Bećarušu“, za osnivanje Centra za znanost o moru. Riječ je o nekretnini na oko tri i pol tisuće četvornih metara, vrijednoj oko šest milijuna kuna.

>>> Hrvatski centar koralja, kanal sv. Ante i Natura Drniš dobili 50 milijuna kuna

Ugovorom o darovanju za potrebe izgradnje komunalne infrastrukture i pristupnih cesta između riječkih naselja Bok i Drenovski put, Gradu Rijeci darovana je nekretnina procijenjena je na više od 800 tisuća kuna.

Ugovor  o osnivanju  dvaju prava izgradnje za Goranski sportski cenar, za zemljište od 36.798 četvornih metara, potpisan je za izgradnje akumulacije s crpnom stanicom i sustavom  za prikupljanje oborina za potrebe zasnježenja.

Uz to, ministarstvo je Općini Lovran prepustilo na uporabu bez naknade nekretninu površine 120 četvornih metara, koja će se koristiti u informativno-edukativne svrhe, odnosno za rad Centra za mlade.

Ministar Marić je u utorak predao i dvije odluke o darovanju. Gradu Cresu je darovan suvlasnički dio nekretnine površine 66.827 četvornih metara, za sanaciju postojećeg odlagališta komunalnog otpada i nastavka rada do zatvaranja odlagališta na lokaciji Pržići.

>>> INA i Dogus grupa donirali 200 tisuća kuna šibenskoj bolnici

Gradu Bakru darovano je zemljište površine 2936 četvornih metara, za izgradnju pristupne prometnice u Kukuljanovu, vrijedno oko 197 tisuća kuna.

Ministar Marić izjavio je da je na sastanku dobiven pregled stanja državne imovine po gradovima i općinama, određeni su prioriteti te da će se ubrzati proces rješavanja predmeta.  Jedino oživljavanjem zapuštene imovine može se potaknuti ekonomska aktivnost, gospodarski rast, povećati vrijednost državnog proračuna i potaknuti mlade da ostanu u svom kraju, kazao je.

Ministar je naveo da su od utemeljenja Ministarstva državne imovine donijete 32 odluke za područje Primorsko-goranske županije, vrijedne više od 30 milijuna kuna. Istaknuo je da se današnjim ugovorima i odlukama,  ne rade spektakli, nego se daruje i tako oživljava zapuštena imovina.

Župan Zlatko Komadina rekao je da je cilj županije, gradova i općina upravo stavljanje u funkciju zapuštene državne imovine, zbog gospodarskog i društvenog razvoja županije.

18. travanj 2024 03:27