Aktualno
StoryEditor

Mario Radić novi predsjednik Nadzornog odbora Peveca

30. Kolovoz 2017.

Nadzorni odbor (NO) Peveca za predsjednika je izabrao Marija Radića, dok je dosadašnji predsjednik Željko Mandić postao njegov zamjenik, pa Nadzorni odbor sada djeluje u punom sastavu, izvijestili su u srijedu iz tog trgovačkog lanca.

>>>Izvještaj sa sjednice Glavne skupštine Peveca iz perspektive malog dioničara

Glavna skupština Peveca, održana početkom kolovoza, izabrala je Marija Radića za nedostajućeg člana Nadzornog odbora.

Imenovanjem Radića za predsjednika Nadzornog odbora konsolidirana je struktura organa kompanije kojoj predstoji snažnija ekspanzija te širenje prodajne mreže, ističu iz Peveca u današnjem priopćenju. Radić je poduzetnik je s respektabilnim iskustvom, jedan od dvojice osnivača tvrtke Dicentra d.o.o. iz Osijeka koja je s najvećim paketom dionica imatelj kvalificiranog udjela u temeljnom kapitalu Peveca. Osim toga, Mario Radić suosnivač je i društava Filir d.o.o. te BOBI Snacks d.o.o., navodi se u priopćenju.

Po posljednjim podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva, Dicentra drži 23,68 posto dionica Peveca.

>>>Pevec: Nemamo saznanja da je američki investicijski fond ‘bacio oko’ na nas

Osim kontrole vođenja poslova Uprave, Nadzorni odbor će koristeći svoju savjetodavnu funkciju u suradnji s Upravom Peveca svojim djelovanjem utjecati na novu poslovnu politiku radi osiguranja stabilnosti kompanije i zaštite interesa svih dioničara, izjava je Radića koja se prenosi u priopćenju Peveca.

20. travanj 2024 08:46