Aktualno
StoryEditor

Marko Martinović dovodi u RH težak i uzbudljiv sportski izazov za poslovnjake

29. Travanj 2019.

Prošlo je vrijeme kada su se ‘poslovnjaci‘ grozili bilo kakvog sportskog događaja ili natjecanja. Iz odjela u trenirku nisu ulazili gotovo nikad, možda ako bi ih supruga zamolila da obave nešto oko kuće. I onda bi to učinili, ali vjerojatno nekoliko mjeseci nakon što je to od njih zatraženo. Takvima je trenirka ili dres bio nešto što se oblači samo, ali samo ako je nužno, najčešće, kako bi se zadržao mir u kući.

Srećom, takva su vremena prošla i  svijest o zdravom životu i zdravim navikama proširila se i poslovnim svijetom. Možda je krivo reći da se proširila, točnije bi možda bilo reći da ga je obuzela, pa su tako danas ‘poslovnjaci‘ često ranom zorom u teretani, na tatamiju ili u prirodi. No, nećemo to pripisati samo njima, jednostavno je došlo takvo vrijeme gdje je postalo bitno brinuti se o svom tijelu i živjeti zdravim životom.

To su prepoznale i mnoge velike korporacije koje su u svoje korporativne kulture uključile sportske događaje koji su zamijenili klasične team buildinge. B2B izazovi postali su nešto što tvrtke ne propuštaju, bilo da se radi o trčanju, jedrenju, planinarenju ili trčanju s preprekama.

Trčanje s preprekama

B2B sportski događaji raširili su se po cijelom svijetu te iz godine u godinu okupljaju sve veći broj tvrtki i sudionika koji svoje zajedništvo bruse upravo na ovakvim događajima.

Trenutni lider u B2B challenge trendu trčanja s preprekama je natjecanje Tough Mudder koje će se ove godine po prvi puta održati i u Hrvatskoj, točnije na zagrebačkom Bundeku 11. i 12. listopada.

- Tough Mudder je nastao 2010. godine te je tijekom godina postao globalni medijski brend koji predstavlja sportski i aktivan stil života. Trenutno se održava u 11 zemalja uključujući Sjedinjene Američke Države, Kinu, Ujedinjene Arapske Emirate, Australiju, a u Europi Njemačku, Irsku i Veliku Britaniju. Hrvatska je četvrta europska država, a planira se širenje u regiji već u sljedećoj godini – govori nam Marko Martinović, direktor Tough Mudder Adria.

Kolika je popularnost ovog izazova pokazuju i natjecatelji, pa se na ovom izazovu redovito mogu sresti kompanije poput LinkedIna, Red bulla, T-coma i ostalih velikih korporacija koje su prepoznale ovaj izazov kao ‘alat‘ koji pomaže u jačanju korporativne kulture, zadovoljstvu zaposlenika, a pomaže i pri povezivanju s poslovnom zajednicom te na kraju i usvajanju zdravih životnih navika.

A što se može očekivati na ovom izazovu objasnio je Martinović.

- To je izazov s više od 10 prepreka koje su kreirane da testiraju mentalne i fizičke granice sudionika, ali i da ih potaknu na timski rad, jer je neke prepreke nemoguće ili jako teško savladati ako ste sami. Treba naglasiti da to nije utrka, već izazov i mogli bi reći, način razmišljanja. U svakodnevnom poslovnom životu stalno se susrećemo s preprekama koje treba prijeći ako želite napredovati, a isto tako je i na našem Mudderu. Smatram da je ovo izvrstan trening koji osim što je zabavan, koristi i kasnije u životu. Ta iskustva nitko ne može platiti – kaže Martinović.

https://www.youtube.com/watch?v=UtncbClnRxk

Humanitarni karakter

Kako je za sve korporacije bitno i društveno odgovorno poslovanje, ekipa koja stoji iza Tough Mudder Adrije također je mislila i na taj aspekt ovog događaja. Organizatori natjecanja Tough Mudder osmislili su tako akciju naziva ‘5 po 5 za topliji svijet‘ kojom će od svake prodane karte pet kuna donirati za drva za ogrjev, a sve to u suradnji s Društvom za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece ‘Mali zmaj‘. Tako će svi sudionici i tvrtke, osim što će pokazati svoju izdržljivost i snagu pokazati i humanitarni karakter.

- Svaki ovaj izazov, bez obzira gdje se održava, ima humanitarni karakter, pa mi je posebno drago što će i hrvatski sudionici zajedničkim naporima omogućiti toplu i mirnu zimu za siromašne obitelji – zaključio je Marko Martinović.

Tough Mudder 5K Urban održat će se 11. i 12. listopada, 2019. na zagrebačkom Bundeku. Ovaj izazov nije utrka te nema rangiranja, a umjesto medalja i trofeja, oni koji završe izazov dobivaju ekskluzivnu Tough Mudder traku za glavu i majicu te odlično iskustvo.

Prijave za zagrebački Tough Mudder 5K Urban izazov ostvaruju se putem stranice Eventim.hr i na prodajnim mjestima Eventima. Prodaja kotizacija traje sve do listopada, a cijena će tijekom vremena rasti. Trenutačna cijena kotizacije iznosi 229 kuna sve do 15. svibnja kada će se cijena povećati.

25. travanj 2024 09:51