Aktualno
StoryEditor

Marko Remenar i Stipanka Ivandić Štefanek novi članovi Uprave Adrisa

17. Rujan 2018.

Na sjednici Nadzornog odbora, održanoj danas u Rovinju, imenovani su novi članovi Uprave Adris grupe. Odlukom Nadzornog odbora, Uprava Društva u sljedećem razdoblju sastojat će se od četiri člana. Upravi  Adris grupe, na čelu s predsjednikom mr. sc. Antom Vlahovićem i dosadašnjim članom Tomislavom Popovićem, od 1. studenoga 2018. pridružit će se Marko Remenar i Stipanka Ivandić Štefanek, stoji u priopćenju grupe.

Nakon provedene transformacije tvrtke, Adris grupa, s novim članovima Uprave, nastavlja ulagati u rast i razvoj svojih poslova, poručuju iz kompanije. U razdoblju do 2022. godine planirana su ulaganja vrijedna četiri milijarde kuna, a investicijama od 3,3 milijarde u turistički dio tvrtke, 95 posto  hotelskih kapaciteta bit će na najvišoj razini ponude, tvrde. U priopćenju navode da se gotovo 360 milijuna kuna ulaže u proizvodnju zdrave hrane, a 230 milijuna u razvoj osiguranja. Uz organski rast, mogu se očekivati i nove akvizicije, najavljuju iz Adrisa.

>>>Adris objavio neuništivo izvješće

Marko Remenar diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Financije i računovodstvo magistrirao je na Manchester Business School-u, nakon čega stručno  usavršavanje nastavlja na IMD-u, Insead-u i Bocconiju. U Zagrebačku banku dolazi 2002. godine u sektor Tržišta kapitala. Direktor direkcije Tržišta kapitala postaje 2004. a dvije godine kasnije imenovan je direktorom samostalne direkcije Investicijskog bankarstva. Članom Uprave za Investicijsko bankarstvo i financijska tržišta imenovan je 2007., odnosno 2015. članom Uprave za Korporativno, investicijsko i privatno bankarstvo.

Stipanka Ivandić Štefanek diplomirala je 2004. na Schiller International University u Heidelbergu, a 2006. magistrirala na Stanford University u SAD-u. Nastavlja se usavršavati na Sveučilištu IMD u Švicarskoj nakon čega završava magisterij korporativnog i investicijskog bankarstva na Sveučilištu Bocconi u Italiji. U Zagrebačku banku dolazi 2006. godine kao specijalist za tržište kapitala. Godine 2010. postaje direktoricom direkcije Tržišta kapitala, a direktoricom Specijalnih korporativnih rješenja imenovana je 2015. godine.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

24. travanj 2024 13:49