Aktualno
StoryEditor

Matić: Ovo je sve predstava za javnost, krupne ribe nikada neće završiti u zatvoru

23. Listopad 2017.

Bivši ministar branitelja i saborski zastupnik SDP-a Predrag Matić gostovao je u emisiji Novi dan na N1 televiziji.

Po pitanju raspisane tjeralice za Ivicom Todorićem, kazao je kako je opće poznato da u hrvatskim zatvorima sjede sve nevine osobe koje, bez obzira na to što su učinili, tvrde da se radi o političkom progonu jer tada se stječu simpatije hrvatske javnosti jer su svi na strani onih koji se politički progone, a krupne ribe, tvrdi Matić, nikad neće završiti u zatvoru.

>>>Brkić: Neka Todorić prvo dođe u Hrvatsku

- Svima je jasno da je rak rana svih ovih problema u državi pravosuđe. Vidite što se sve činilo od privatizacije 90‘, pljački, ubojstva, a u zatvoru nema nikoga osim one bake koja nije platila TV pretplatu. Ljudi ako ne plate struju ili vodu oni sigurno idu u zatvor, a krupne ribe nikada ne završe u zatvoru. A imamo sinkope i da se silovanje naziva rukovanjem, kazao je Matić.

>>>Todorić: Vraćam se kad prikupim dokaze za suprotstavljanje ‘zločinačkom pothvatu’ političkih elita

Upitan nije li neobično da glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan ide u Rusiju dok Sberbanka prijeti tužbom protiv Hrvatske, odgovara kako je to veoma kompromitirajuće.

Tvrdi da treba biti jako realan, jer dug će platiti hrvatski porezni obveznici kao što su platili sve loše političke odluke u Hrvatskoj.

- Ovo je sve predstava za javnost. Predsjednica ide u Rusiju, vidjeli ste na koji način je dočekana, 45 minuta je čekala u hodniku. Sve je time rečeno, a ona koja nema nikakve ovlasti otišla je tamo i ispričala priču koja je možda dobra za javnost, ali realno priča nije nimalo simpatična. Državni odvjetnik nema što ići u Rusiju i rješavati stvari. On ima svoje mjesto od kuda radi. A pojavljivao se je i uz premijera na pressici o krađi deset putnih naloga. Pravosuđe je rak rana našeg društva. Imamo dobre zakone, ali se oni se primjenjuju na sve građane, objašnjava Matić.

 

15. travanj 2024 21:02