09. rujan 2018.

Mazda 6: Na tržište stiže tehnički i vizualno osvježena verzija

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=FM7z-TL2OkI[/embed]

Mazda 6 napravila je pravu malu revoluciju 2012. kada se pojavila na svjetskom i hrvatskom tržištu. Najbolji je dokaz da je automobil bio pun pogodak to što i nakon šest godina izgleda svježe unatoč činjenici da nekih radikalnih dizajnerskih zahvata na vozilu nije bilo. Međutim, Japanci su poznati kao vrijedan narod koji uvijek nešto radi, pa je tako i Mazda 6 dobila određena poboljšanja koja će omogućiti daljnju nesmetanu prodaju. Riječ je o novom dizajnu maske hladnjaka te prednjim svjetlima koja vozilu daju dinamičniji izgled. Također straga su odmaknute ispušne cijevi kao da je riječ o sportskom automobilu.

>>>BMW Z4: Bavarski roadster opet u igri

Prema premium proizvodu

Novost su drukčiji dizajn maske hladnjaka i prednja svjetla koja vozilu daju dinamičniji izgled. Također su odmaknute ispušne cijevi kao da je riječ o sportskom automobilu

U unutrašnjosti nova Mazda 6 slijedi svjetske trendove, a oni nalažu digitalnu instrumentnu ploču koja se jako dobro uklapa u cjelinu. Bočni ventilacijski otvori na armaturi prošireni su toliko da djelomično ulaze u prostor vrata… Materijali su, nadalje, ovdje znatno kvalitetniji nego do sada, pri čemu se posebno ističu drveni i metalizirani umeci te napa koža na (inače sasvim novim, nešto širim i udobnijim) sjedalima koja prvi put imaju i mogućnost ugradnje ventiliranja. U Mazdi se trude napraviti premium proizvod. Head up zaslon dobio je novi, kvalitetniji prikaz, veći je i središnji zaslon, a tu su, također prvi put, kamere za prikaz 360 stupnjeva oko vozila.

Dorađeni dizelski motori

Budući da je trenutačni trend okretanje prema benzinskim motorima, i Mazda je ponudila zanimljivi 2,5-litreni agregat SkyActiv-G sa 194 KS, dostupan jedino u kombinaciji sa šestostupanjskim automatskim mjenjačem, koji se osim uvjerljivim performansama i uglađenim radom može pohvaliti i funkcijom deaktivacije dvaju cilindara za nižu potrošnju i bolja ekološka svojstva.

>>>Škoda Fabia: Redizajnirana treća generacija bez dizelskih motora

Mazda je tehnički doradila i dizelske izvedbe, koje su ipak u tom segmentu još zanimljive hrvatskim kupcima jer su štedljive i ugodnije u vožnji zbog visokog okretnog momenta. Serijski Mazda 6 dolazi s ručnim šestostupanjskim mjenjačem i prednjim pogonom.

Poznate su i cijene novog modela Mazde 6. Tako osnovna i najpovoljnija benzinska izvedba, koja već ima 145 konja i više nego dobru serijsku opremu, stoji 210.000 kuna. Svakako zanimljiva alternativa njemačkim konkurentima.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]