Aktualno
StoryEditor

McDonald‘s izgubio trademark za Big Mac, Burger King mu se ruga u novoj reklami

02. Veljača 2019.

McDonald’s je nedavno izgubio autorska prava na ime Big Mac u Europskoj uniji u sporu s irskim lancem restorana Supermac’s. Irci su prijavili američkog ‘trademark bullyja‘ koji im je htio zabraniti zaštitu imena restorana, a time i širenje na druga tržišta, piše Irish Times.

Prema presudi europskog regulatora za intelektualno vlasništvo, na koju se McDonald‘s može žaliti, bilo tko unutar EU sada može koristiti ime Big Mac.

Presudu je vrlo mudro za vlastitu promociju iskoristio jedan drugi lanac brze hrane - Burger King, koji je u svoj meni uvrstio hamburgere maštovitih imena poput Like A Big Mac But Actually Big, Kind Of Like A Big Mac But Jucier And Tastier, The Burger Big Mac Wished It Was i dr.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=F39twmLPJek[/embed]

Zabavnu kampanju osmislila je švedska agencija Ingo iz Stockholma, piše AdWeek, a ona je najnovija u nizu sličnih ‘prepucavanja‘ kojima Burger King provocira svog konkurenta.

Noć vještica 2017. godine Burger King je obilježio plakatima u kojima obećaje besplatne burgere svima koji se obuku u horor verziju McDonald‘s-ovog klauna Ronalda McDonalda.

Prošle godine Burger King je lansirao aplikaciju koja kupcima garantira kupnju burgera po cijeni od jednog centa. Kvaka je bila u tome da se kupon za jeftini hamburger aktivira kada kupac dođe do vrata McDonald‘s restorana i zatim produži do prvog Burger Kinga.

20. travanj 2024 18:15