02. lipanj 2019.

McLaren GT koji će promijeniti pravila igre: Komfor i brzina za 186 tisuća eura

https://www.youtube.com/watch?v=r_fFsqBQGYU

Pozdravite dosad najudobniji i najprostraniji McLaren! – tim riječima najavljen je novi McLaren GT (Grand Touring) koji će promijeniti pravila igre, barem tako tvrde upućeni. Pravila igre u ovom su slučaju vezana uz prostranost tog modela, posebno njegov prtljažni prostor koji ima iznenađujućih 570 litara, što je više i od nekih ‘crossovera‘ i modela SUV-ova na tržištu. Unatoč velikom prostoru za pohranu stvari to je i dalje supervozilo koje pokreće moćni četverolitreni V8 twin-turbomotor sa 620 KS i 640 Nm okretnog momenta. S tolikom snagom njegove su performanse vrhunske.

Dodatni prtljažnik

Više od 95 posto okretnog momenta drži između 3000 i 7250 okretaja u minuti, što osigurava sigurno pretjecanje pri bilo kojoj brzini. Uz težinu od samo 1530 kilograma, što može zahvaliti karbonskim vlaknima, McLaren GT do stotke ubrzava u samo 3,2 sekunde, a maksimalna mu je brzina čak 326 kilometara na sat. Prtljažni prostor prostran je zahvaljujući podjeli na prednji i stražnji dio. Klasični, stražnji prtljažnik ima obujam od 430 litara, a s prednje je strane prostor za pohranu obujma od 150 litara. U McLarenu kažu da su to postigli spuštanjem motora i ispušnog sustava što niže kako bi se otvorio dodatni prostor.

Za duga putovanja

Kad se zakorači u unutrašnjost novog McLarena, najprije se primijeti veliki prostor namijenjen dugim putovanjima s udobnim električno namjestivim i grijanim sjedalima koja su, kako kažu u tvrtki, posebno dizajnirana i optimirana za duga putovanja sa savršenom podrškom za ramena i leđa. Unutrašnjost je opremljena najsofisticiranijim sustavom za informiranje i zabavu te ambijentalnom rasvjetom, a u posebnoj ponudi moguće je naručiti i poseban stakleni krov umjesto standarde ploče od karbonskih vlakana. Automobil je također opremljen vrhunskim audiosustavom da duga putovanja ne bi prošla bez glazbene pozadine. Čini se da su u McLarenu uspjeli spojiti udobnost i brzinu. Da bi ste u tome uživali, morat ćete izdvojiti oko 186 tisuća eura.