27. kolovoz 2019.

Medika, SZAIF, Slatinska banka: Dan kad su u tvrtkama na Burzi pljuštale ostavke

Ovaj utorak na Zagrebačkoj burzi bio je dan ostavki. Najznačajnije su one Sanje Palić i Nikice Gabrića na članstvo u Nadzornom odboru Medike, što se dogodilo samo dva dana uoči sjednice NO-a na kojoj su, kao što je već objavljeno u medijima, u Upravu trebali ući menadžeri iz tvrtke Matko Galeković i Jakov Radošević.

Sve to događa se u vremenu kad se varaždinski odvjetnik Oleg Uskoković, kao novi vlasnik Auctora,  kojeg je preuzeo od Sanje Palić, počeo spominjati kao novi najveći dioničar Medike.

Istog dana ostavke na članstvo u NO-u Slavonskog zatvorenog alternativnog investicijskog fonda s javnom ponudom podnijeli su Tamara Sardelić, Srećko Vukić i Andrej Tödtling. Njihove ostavke stupaju na snagu s danom održavanja glavne skupštine na kojoj će biti izabrarni novi članovi Nadzornog odbora. To se pak događa mjesec dana nakon što je Sanja Palić prodala Auctor, koji je kontrolirao 62,56 posto SZAIF-a.

I na kraju, član Uprave Slatinske banke Elvis Mališ na vlastiti je zahtjev razriješen dužnosti zbog odlaska u drugu tvrtku, pa će do imenovanja novog člana Uprava funkcionirati s predsjednikom Andrejem Kopilašom i članom Marinom Prskalom.