Aktualno
StoryEditor

Medulin dobio pravo korištenja kamenoloma Cave Romane

18. Lipanj 2018.

Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak je s medulinskim općinskim načelnikom Goranom Buićem potpisao ugovor o davanju na korištenje kamenoloma Cave Romane i odluku o prijenosu prava vlasništva na nekretnini na kojoj je izgrađeno igralište Premantura na površini od oko 4500 metara četvornih, a na kojem je na osnovu prava građenja općina 2013. izgradila sportske terene.

Buić se zahvalio ministru državne imovine Mariću na suradnji i povjerenju te pohvalio rad Ministarstva, stručnih službi i suradnika u Ministarstvu.

>>>G. Marić: Prihodi od državne imovine računat će se u milijardama

Naglasio je da je uvjeren da će se suradnja Općine Medulin i Ministarstva državne imovine nastaviti i u drugim imovinsko pravnim pitanjima te da je poruka koju je ovim činom Ministarstvo državne imovine poslalo jedinicama lokalne samouprave da lokalne stručne službe moraju biti stručno osposobljene kako bi mogle ispravno predati zahtjev za raspolaganje državnom imovinom koji se onda vrlo brzo i rješava.

Ministar Marić istaknuo je da ugovor o pravu korištenja kamenoloma Cave Romane potpisuje s izrazitim zadovoljstvom, a iznenađenjem je nazvao i potpisivanje Odluke o prijenosu prava vlasništva na igralište u Premanturi.

>>>Ministarstvo državne imovine darovat će Bjelovaru zemljište bivše vojarne Logor

- Ova odluka prvi je potpisani dokument temeljem novog Zakona o upravljanju državnom imovinom koji je stupio na snagu u petak, kazao je Marić.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su uz ministra, državni tajnik Tomislav Boban, savjetnica ministra Ilijana Krešić Rajič, načelnik Općine Medulin Goran Buić, predsjednik Općinskog vijeća Marko Zlatić, član uprave Med eko servis d.o.o. i predsjednik nadzornog odbora Medulinska rivijera d.o.o. Enco Crnobori, ravnatelji javnih ustanova, direktori komunalnih tvrtki te pročelnici Općine Medulin.

21. travanj 2024 02:40