Aktualno
StoryEditor

Međunarodni Predsjednički Forum na IEDC-Poslovnoj školi Bled

07. Studeni 2017.

Međunarodni Predsjednički forum je središnji godišnji događaj na IEDC-Poslovnoj školi Bled. Na događaju redovito prisustvuje 200 vrhunskih poslovnih rukovoditelja i vladinih predstavnika iz Srednje i Istočne Europe i šire.

Glavnom porukom ‘Globalizacija je gotova! Sada se radi o menadžmentu, i ne o poslovanju, o zajedničkom radu u jednom svijetu‘ bavit će se prof. Joe Santos, glavni govornik na Predsjedničkom Forumu.

Prema najnovijim istraživanjima prof. Santosa, lokalne/regionalne tvrtke mogu se uspješno natjecati s globalnim tvrtkama uz pomoć prednosti ‘home tima‘ i pet strategija koje pomažu u izgradnji ovih prednosti:

- intenzivno bavljenje potrošačima i korisnicima

- partnerstvo s lokalnim dobavljačima

- poticanje razvoja lokalnog talenta

- oblikovanje regulatornog i institucionalnog okruženja

- sudjelovanje u širem razvoju društvene vrijednosti

Profesor Joe Santos iz INSEAD-a, Fontainebleau, Francuska bit će glavni govornik na Predsjedničkom forumu. Prof. Santos je poznati stručnjak koji je svoje istraživanje i poučavanje usmjerio na vođenje multinacionalnih tvrtki s posebnim naglaskom na globalnoj integraciji i globalnoj inovaciji. Njegovo predavanje će pratiti panel međunarodnih vođa i poslovnih rukovoditelja.

Na panel raspravi će sudjelovati Marko Pleško, CEO Cozylab, Alessandar Calligaris, predsjednik Calligarisa s.p.a, Italija, Alessandar Bolzan glavni poslovni analitičar HIKVISION Europe.

19. travanj 2024 20:13