Aktualno
StoryEditor

Megatrend održao konferenciju o budućnosti poslovne komunikacije

16. Ožujak 2018.

U petak 16. ožujka u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je business intelligence konferencija naziva Partnering with Ideas u organizaciji tvrtke Megatrend poslovna rješenja, s ciljem prezentacije noviteta u svijetu poslovne analitike. U sklopu događanja kojem su nazočili brojni igrači iz poslovnog svijeta zainteresirani za tekuće trendove podatkovne analitike poslovnih informacija, održana su četiri predavanja.

Prvo među njima, pod nazivom IBM Cognos & IBCS – Budućnost poslovne komunikacije, vodili su Danko Sabolović, poslovni savjetnik za računovodstvo i financije i Josip Spajić, konzultant za poslovna rješenja iz Megatrenda.

>>>Megatrend ima ‘tragača’ privatnih podataka

IBM Cognos, sustav za poslovnu analitiku, u tandemu s IBCS-om, prijedlogom za internacionalni standard poslovne komunikacije, nudi korisniku brži i efikasniji način izrade poslovnih izvještaja koji su k tome i vizualno jasniji. Za cilj ima ubrzati izradu izvještaja mjerenu u što manjem broju klikova mišem, i omogućiti rad poslovnih izvještaja i nevičnima, tzv. light userima, da bi time cijeli proces bio manje mukotrpan, poručili su Sabolović i Spajić.

Izvještaji koji su napravljeni u skladu sa standardom IBCS-a mnogo su jasniji i omogućuju puno lakši uvid u bitne informacije već na prvi pogled, istaknuli su Sabolović i Spajić.

Prezentaciju o Watson Analyticsu, IBM-ovom cloud servisu za analizu podataka i vizualizaciju, održala je Jelena Škalec iz IBM-a. Prikazana je kratka demonstracija korištenja Watsona sa stvarnim podacima u kojoj je prezentirano koliko je zapravo jednostavno koristiti se tim veoma naprednim sustavom, namijenjenim upravo onima koji su spremni inkorporirati pristup ‘učini sam‘ poslovnoj analitici.

>>>FOTO: Megatrend i IBM – bez brze pohrane nema niti umjetne inteligencije

Sanja Terziev, konzultantica za poslovna rješenja iz Megatrenda održala je prezentaciju imena ‘Planiranje je uvijek u modi‘ u kojoj je govorila kako se alati iz svijeta poslovne analitike mijenjaju kao moda, pa je stoga bitno uvijek biti u toku.

Posljednje izlaganje nosilo je naziv Optimizacija poslovanja, a održao ga je Marko Dobrinić, također konzultant za poslovna rješenja iz Megatrenda, koji je govorio o CPLEX-u, nagrađivanom IBM-ovom optimizacijskom softwareu.

Mogućnosti implementacije su raznolike koliko je i sektora u gospodarstvu, a njegova je primjena moguća na gotovo svim poljima, od komunikacije, distribucije, financija, industrije, pa čak i u javnoj upravi te gotovo uvijek vodi do poboljšanja poslovnih rezultata, poručio je.

17. travanj 2024 20:10