Aktualno
StoryEditor

Merkel upozorava Komisiju da ne tjera autoindustriju iz Europe

25. Rujan 2018.

Njemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je u utorak da se pred europsku automobilsku industriju ne stavljaju preveliki zahtjevi, u kontekstu planova Europske komisije da se odrede novi ciljevi za smanjenje emisija ispušnih plinova.

Njemačka vladajuća koalicija mora zauzeti zajedničko stajalište o planiranim ograničenjima, kazala je Merkel u govoru pred čelnicima te industrije na konferenciji u Berlinu u utorak. Prijedlozi Europske komisije razumno su polazište, kazala je.

>>>Od 117.000 punionica električnih vozila u EU 88.000 je u Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj i UK

"Bilo što što ide preko toga nosi rizik protjerivanja automobilske industrije iz Europe", kazala je.

Komisija predlaže smanjenje emisija CO2 za 30 posto između 2021. i 2030. za nove automobile. Do 2025., trebali bi ispuštati 15 posto manje. Njemačka automobilska industrija protivi se srednjoročnom cilju, a prihvaća dugoročni, do 2030., smatrajući ga ostvarivim. Njemačka vladajuća koalicija podijeljena je u tom pogledu.

Konzervativni ministar prometa pozdravio je europske prijedloge, ali ministrica okoliša, iz redova Socijaldemokrata, želi strože standarde.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

15. travanj 2024 06:59