Aktualno
StoryEditor

Microsoft, AstraZeneca i Industrieservice daju najveće plaće u Hrvatskoj

30. Prosinac 2017.

U Hrvatskoj se najviše isplati raditi u tvrtkama Microsoft, Astrazeneca i Industrieservice, ukoliko se gleda na kriterij visine plaće. Naime, prema podacima Financijske agencije, koja je objavila listu 25 tvrtki s najvećim plaćama u Hrvatskoj, ove tri tvrtke su na samom vrhu. Rang lista koju je objavio portal Index.hr, pokazuje da se plaće u tih 25 tvrtki kreću u neto iznosu od 25 tisuća do 50 tisuća kuna. U ovu Fininu analizu nisu uključene banke, osiguranja i financijske institucije. Zanimljivo je da su čak 23 tvrtke koje su se našle na ovoj listi u stranom vlasništvu.

Najveće plaće su u Microsoft Hrvatska, koja ima 52 zaposlenika, a gdje je prosječna neto plaća gotovo 50 tisuća kuna. Zatim slijedi biofarmaceutska tvrtka Astrazeneca, gdje je prosječna neto plaća oko 40 tisuća kuna te na trećem mjestu tvrtka Industrieservice, u kojoj prosječna plaća iznosi oko 36 tisuća kuna.

[caption id="attachment_312993" align="aligncenter" width="630"] Foto: Rang lista koju je objavio portal Index.hr[/caption]

Prema podacima Fine, najveće plaće ostvaruju zaposleni u području djelatnosti D - Opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija, B – Rudarstvo i vađenje, J - Informacija i komunikacija, K - Financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja, L - Poslovanje s nekretninama, te zaposleni u djelatnosti M – Stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti.

24. travanj 2024 00:09