05. srpanj 2017.

Microsoft mijenja prodajnu strategiju, tisuće radnih mjesta na kocki

Microsoft je reorganizirao svoju prodajnu strategiju pojačanim fokusom na prodaju cloud usluga, umjesto softvera, piše The Verge.

Reorganizacija je samo posljednja u nizu strukturnih promjena koje je tvrtka pokrenula nakon što je Steve Ballmer, izvršni direktor, podnio ostavku, a na njegovo mjesto 2014. došao Satya Nadella.

>>>Hakerski napadi: Microsoft Hrvatska poziva na ažuriranje Windowsa

Izvješća kažu da bi se tisuće radnih mjesta moglo ukinuti kao rezultat prodajnih fluktuacija.

Ipak, to ne bi trebalo imati utjecaj na dnevno poslovanje Microsofta. Otkako je Nadella preuzeo funkciju, tvrtka sve više resursa ulaže u izgradnju cloud platforme i prodaju softverskih pretplata poslovnim subjektima. Nova strategija je odmak od klasičnog modela poslovanja prodaje jednokratnih softverskih licenci za proizvode kao što su Windows i Office.

>>>Više od 70 nevladinih organizacija zainteresirano za donacije Microsoftovog softvera u cloudu

Iz Microsofta najavljuju fokus na dva različita područja, velike poslovne korisnike, te mala i srednja poduzeća. Iako nije sasvim definirano kakve točno promjene su u tijeku, Judson Althoff, direktor u Microsoftu objasnio je da je reorganizacija prodaje osmišljena kako bi kupcima pravovremeno dostavili željene resurse.

Što se potencijalnih otpuštanja tiče, iako još nisu najavljena, pretpostavlja se da će se dogoditi u uredima diljem svijeta.