Aktualno
StoryEditor

Migovi pozdravili nogometaše, na Trgu bana Jelačića čeka ih 80 tisuća ljudi

16. Srpanj 2018.

Zrakoplov Croatia Airlinesa sa svjetskim nogometnim doprvacima sletio je u ponedjeljak u 15 sati i 22 minuta u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman.

>>>Nemojte zakasniti na sastanak, provjerite kako izgleda posebna regulacija prometa u Zagrebu

Zrakoplov hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika, Airbus 319, na kojem je s obje strane trupa pisalo "Bravo Vatreni", na ulasku u hrvatski zračni prostor dočekali su i do slijetanja u Zagrebu dopratili zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, uz poruku "Pobjednička Hrvatska vojska pozdravlja Vatrene. Dobrodošli u Hrvatsku – zemlju pobjednika", a zatim im je dobrodošlicu zaželjela i Hrvatska kontrola zračne plovidbe.

Po slijetanju, zrakoplov je do mjesta zaustavljanja prošao ispod luka kojeg su napravili vodeni topovi iz vatrogasnih vozila, a reprezentativce su na crvenom tepihu dočekale i Zagrebačke mažoretkinje.

Iz zrakoplova je prvi izašao najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, kapetan reprezentacije i najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji Luka Modrić, a iza njega predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, izbornik Zlatko Dalić i svi ostali reprezentativci, koji su se potom ukrcali u otvoreni autobus kojim će doći do Trga bana Jelačića.

>>>Premijer poslodavcima: Pustite zaposlenike na doček Vatrenih

Veliki broj građana okupio se duž cijele trase vožnje autobusa s viceprvacima svijeta, kako bi ih još jednom pozdravili i izrazili im zahvalnost za povijesni rezultat na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Autobus će se kretati predviđenom trasom na kojoj je u potpunosti zaustavljen promet te proći sljedećim putem: Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Reprezentativce na središnjem zagrebačkom trgu čeka između 70.000 i 80.000 navijača koji su se počeli okupljati već od jutarnjih sati. Kada se zbroje i oni koji su Vatrene dočekali na aerodromu i duž trase vožnje autobusa, moguće je da će se broj navijača popeti na 100.000 ljudi.

Policija za sada nije zabilježila nikakve incidente, no pojedini građani javljaju policiji da su im djeca žedna ispred pozornice.

>>>Navijači se od jutra roje na Trgu, svi su spremni veličanstveno dočekati Vatrene

Za sada su zabilježena dva slučaja u kojima je intervenirala hitna pomoć zbog iscrpljenosti. Dvjema djevojčicama je pozlilo zbog uzbuđenja i, možda, nespavanja, kazala je liječnica iz Crvenog križa Ljerka Mišura, no nije u pitanju ništa ozbiljno.

19. travanj 2024 08:50