Aktualno
StoryEditor

Miljenić: Dogodila se nezapamćena, nedopustiva uzurpacija ovlasti Sabora

22. Studeni 2017.

SDP-ov zastupnik i predsjednik istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić rekao je u srijedu nakon još jedne saborske stanke kako je "nepoznat netko" naložio saborskim stručnim službama da ne dolaze na sjednicu povjerenstva i obavijeste svjedoke da ne moraju doći, te poručio da je to nezapamćen događaj.

Postoje dvojbe oko tumačenje zakona, prestaje li povjerenstvo ex lege raditi ili ne, dvojbe dopuštam, no danas smo došli u situaciju da nepoznat netko nalaže stručnim službama da bez ikakve odluke, ne samo da ne dolaze na sjednicu povjerenstva, nego nazovu svjedoke i obavijeste ih da ne moraju doći, kazao je Miljenić.

>>>Miljenić: Istražno povjerenstvo za Agrokor ne prestaje s radom

"Bez ikakve ovlasti netko je prekršio zaključak i odluku Sabora", ustvrdio je Miljenić tumačeći kako se, ako je većina mislila da povjerenstvo ex lege prestaje s radom, to moralo konstatirati.

Uzurpacija ovlasti

Dogodila se potpuna uzurpacija ovlasti Sabora, to je nezapamćeno, nedopustivo, to je nasilje ne samo nad opozicijom, nego i nad građanima, kaže Miljenić.

HDZ-ov Branko Bačić uzvraća kako je činjenicu da povjerenstvo po sili zakona prestaje s radom konstatirala većina članova istražnog povjerenstva i o tome obavijestila tajnika Sabora, koji je pitao predsjednika Sabora kako trebaju postupati stručne službe.

>>>Miljenić: HDZ skriva istinu o Agrokoru, saslušanja će biti javna i uživo

Predsjednik Sabora rekao im je "izvolite provoditi zakon" i tajnik im je jedino mogao reći da ne trebaju do daljnjega sudjelovati u radu povjerenstva, rekao je Bačić.

Šef HDZ-ova Kluba zastupnika naglasio je pritom da istražno povjerenstvo nije ukinuto, nego po zakonu prestaje s radom.

27. travanj 2024 05:27