Aktualno
StoryEditor

Miljenić: Izručenje Todorića traje predugo, izlazi iz okvira europske odredbe

03. Siječanj 2018.

Može se očekivati da Europska komisija zatraži od Ujedinjenog Kraljevstva obrazloženje zašto postupak za izručenje Ivice Todorića tako dugo traje, izjavio je Orsat Miljenić u intervjuu za Globus.

Miljenić smatra kako će ove godine London izručiti Ivicu Todorića te će početi neki kazneni postupci.

>>>Ekskluzivno: Županijski sud – Koja imovina je Todoriću privremeno oduzeta

“Unatoč nespretnostima koje je Vlada radila nema govora da se protiv Todorića vodio politički progon i nema razloga da bi se izručenje odbijalo. Može se malo prolongirati, a i sada je duže nego što bi trebalo biti i izlazi iz okvira europske odredbe“, ustvrdio je Miljenić, koji je bio predsjednik, sada ugašenog, saborskog povjerenstva za Agrokor.

Mišljenja je kako je budućnost Agrokora i njegovih radnika stvar nagodbe te se nada da će ishod biti pozitivan jer, kako kaže, ljudi trebaju zadržati radna mjesta.

>>>Odvjetnici Todorićevih suosumnjičenika: Nismo zaprimili rješenja o blokadi imovine

“Bojim se da finale ne bude u duhu dosadašnjih hrvatskih priča, a to je da se za male novce skupina povlaštenih dočepa vrijedne imovine, da propadne puno radnih mjesta i kvalitetne proizvodnje, a da za to na kraju platimo svi mi“, izjavio je Miljenić koji smatra da će vjerovnici ako ne budu zadovoljni pokretati postupke i može se očekivati da će svi strani vjerovnici pokrenuti međunarodne arbitraže, prenosi N1.

“Bojim se da im je Vlada svojim nespretnim postupanjem dala određenu argumentaciju da se mogu nadati uspjesima“, zaključio je Miljenić.

24. travanj 2024 19:54