Aktualno
StoryEditor

Ministar Horvat otvara Liderovu konferenciju 4. industrijska revolucija

15. Svibanj 2019.

Sutra, 17. svibnja u Branimir centru očekuje nas treće izdanje Liderove konferencije ‘4. industrijska revolucija‘ koju će otvoriti ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Nakon njega, još će jedan državni službenik održati predavanje, a riječ je o Mariju Antoniću koji će pričati o putu Hrvatske prema 4. industrijskoj revoluciji i želji ili nastojanjima Vlade da strateški usmjeri razvoj i potiče inovacije kao temeljne vrijednost uspješnog gospodarstva, ali i društva u cjelini.

Na konferenciji će se, između ostalog, pričati i o mobilnosti i prometu u digitalnom okruženju, rizicima i izazovima 4. industrijske revolucije ali i izazovima u ljudskim resursima koje nam donosi nova revolucija.

Glavni govornik konferencije je Namik Hrle, jedan od najinovativnijih softverskih inžinjera u IBM-u, koji će održati predavanje ‘Engines of Digital Transformation: Artificial Intelligence and Cloud Computing‘.

Također, u sklopu konferencije će se održati i dva zanimljiva panela o javnim uslugama u službi industrije 4.0 i digitalizaciji.

Cilj konferencije je predstaviti domete i utjecaje promjena koje nam nosi 4. industrijska revolucija tim više jer nema područja koje nije snažno zahvaćeno ovim promjenama: poslovno upravljanje, zdravstvo, energetika, transport, industrija, uslužna djelatnost, intelektualne usluge i drugi.

24. travanj 2024 01:23