Aktualno
StoryEditor

Ministar Horvat se ohrabrio: Sljedeću godinu završit ćemo s rastom od pet posto

11. Lipanj 2019.

- Ovo je vrijeme da je lijepo biti ministar gospodarstva. Danas u lipnju 2019. svjesni činjenice da ove brojke su produkt analize poslovne 2018. Imamo dobru perspektivu. Sve ovo je rezultat u godini u kojoj je gospodarstvo raslo 2,8 posto - rekao je Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta na 11. dodjeli Finine nagrade Zlatna bilanca.

Napomenuo je kako je prvi kvartal ove godine završio s odličnim rastom, a najavio je kako će tako i drugi!

- Uporno ću ponavljati četiri riječi – investicije, industrija, inovacije i izvoz. To je misija i cilj Ministarstva. Maknimo sa strane zaposlenost, prihode i dobit i sve parametre koji su posljedica ove četiri aktivnosti. Povučemo li do kraja iduće godine 10,7 milijardi EU novca, 2020. završit ćemo s gospodarskim rastom od 5 posto - najavio je ministar Horvat.

- Kada sam to u listopadu prošle godine rekao, bilo je jako puno smijeha i kritika i nevjerice, da ne kažem drugih nepopularnih gesta. Tko se danas usudi nasmijati na izrečenu brojku i rast od 5 posto. Utire se put - institucije i poduzetnici polako prihvaćaju činjenicu da se događaju dobre stvari - rekao je Horvat.

I tu ćemo stati sa samohvalama.

- Sve te brojke su iza nas, a mi želimo i u misije i u vizije, želimo znati što želimo biti za 5 i 10 godina. Kada bih Rimca to pitao, odgovori bi bili jasni i egzaktni. Volio bih da i javni servisi, i Fina, javna nabava i carina te porezna budu servisi o kojima se neće puno o pričati - kazao je Horvat. Najavio je novi projek s Finom.

-Mi smo u ministarstvu poželjeli nešto drugo – up to date – imati statistiku i analitiku. Stvorit ćemo novi zakonski okvir, da e-račun razmjenjujete kroz već postojeću strukturu. Treba dati priliku da dokument u svome izvoru nastaje elektronski - zaključio je Hrovat.

20. travanj 2024 13:09